Paypal 100 Milyon Aktif Kullanıcıya Ulaştı

Paypal 100 Milyon Aktif Kullanıcıya Ulaştı

Geçtiğimiz hafta sonu günlük 10 milyon dolar mobil ödeme eşiğini geçen PayPal, aktif kullanıcı sayısını 100 milyona çıkardı.

Yıl sonuna kadar 3 milyar dolarlık mobil ödeme gerçekleştirmeyi planlayan PayPal'in aktif kullanıcı sayısı 2010 yılı sonunda 95 milyona yaklaşmıştı. eBay'in popüler online ödeme servisinin aylık aktif kullanıcı sayısı ise 1 milyona ulaştırmıştı.

eBay'in 2011 yılı ilk çeyrek raporunda ise PayPal'in aktif kullanıcı sayısının yüzde 16 oranında arttığı ve aktif kullanıcı sayısının 97.7 milyona ulaştığı paylaşılıyordu. İlk çeyrek sonunda Paypal'ın online ödeme havuzuna giren para ise 27,4 milyar dolara yükselmişti.

Para alışverişi yapan 100 milyon aktif kullanıcı çıtasını aşmak PayPal için çok önemli bir güç. eBay'in toplam kazancının yüzde 39'unu getiren ve online ödeme tarafında rakipleri artan şirket, özellikle mobil ödeme alanında pazar payını büyüterek gelecekte de lider konumunu korumak niyetinde. Aktif kullanıcılar da bu hedefe ulaşma yönünde en önemli potansiyel gücü oluşturuyor.

PayPal, Mobile Express Checkout'u Çin’in 1 numaralı online toptan satış pazarı olarak gösterilen DHgate'e kabul ettirmiş ve mobil ödeme alanında en önemli adımlardan birini atmıştı. Bakalım bundan sonra neler olacak..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.