Klout Coupons ve Webde Kişisel Filtreleme Dönemi

Klout Coupons ve Webde Kişisel Filtreleme Dönemi

Google 3P'sini açıklarken webin orta vadede ulaşacağı noktayı kestirmeye çalışmıştım. Son olarak vardığım nokta kişilere dayalı bir webin çevremizde şekillenmeye başlayacağı yönündeydi. Gerçek sosyal hayatımıza paralel bir sanal dünya tanımlaması yapmaya çalışırken, Klout üzerinden bu konuda ilk adımların atıldığını gördüm.

Hatırlatmak gerekirse Klout adlı servis Twitter, Facebook ve Linkedin (yeni eklendi, yakında Foursquare da eklenecek) profilinizi analiz ederek online itibar değerlendirmesi yapıyor. Online dünyada nasıl göründüğünüz konusunda fikir veren ve karşılaştırmalar yapmanızı sağlayan servis kişisel filtrelemenin ilk örneklerine ilham veriyor.

Involver'ın geliştirdiği Klout Coupons for Pages adlı uygulama Facebook sayfanızdan yapmak istediğiniz paylaşımlara bir filtre ekliyor. Bu filtreyi geçmeniz de Klout puanınıza bağlı. Uygulama sayesinde markanızı beğenen ve belirli bir online itibara sahip kişilere küçük jestler yapmanız mümkün. Tabi diğerlerinin tepkisini de düşünmeniz gerekiyor. Facebook.com/Audi adresinde bir örneğini görebileceğiniz gibi Klout hesabınız söz konusu paylaşıma ulaşmak için bir anahtar görevi görüyor.

Klout Coupons for Pages

Biraz düşündüğümüzde bu sistemin geniş bir uygulama alanına yayılacağını görebiliriz. Arkası güçlü bir kişisel filtreleme sistemi, online reklamcılıkta gösterilen hedeflemeyi kişi boyutuna indirgiyor. Paylaşmak istenilen bilgi, içerik, ürün veya davetiye, istenilen online itibar düzeyine sahip kişilere iletiyor. Bu durum online pazarlama uzmanlarının dikkatini çekecek olsa da bir çok alanda bu sistemi kullanmak mümkün.

Klout Coupons for Pages -  Involver

Benim Klout Connect olarak adlandırmak istediğim bu sistem aslında Facebook Connect'in yapamadığını yapıyor. Profil bilgilerimizi karşı taraf için anlamlı bir hale getiriyor. Bizim online itibarımızı karşı tarafa aktarıyor. Kişisel bilgilerimizin de kimseyle paylaşılmadığı belirtiliyor.

Öncelikle sosyal ağları hedefleyen bu yenilik, gelecekte etkinlik sitelerinden, iş başvuru sitelerine kadar bir çok yerde karşımıza çıkmayı bekliyor. Farklı alanlardan bir çok şirket Klout Coupons for Pages'i ya da Klout Connect'i kullanmayı bekliyor. Klout puanınıza ve paylaşılacak içeriğe göre beklentinizi şekillendirmek mümkün ancak bugün küçük kazançlarla hayatımıza giren bu sistemin online iletişimin kalitesini arttıracağını düşünüyorum (sahte hesaplarla kaybedilen vakti azaltacak vs..). Klout'a adım atan geliştiriciler de bu yeni değer sisteminin güzel bir parçası olacak.

Son olarak ilerde tartışacağımız ve Klout'un meritokrasi olarak tanımladığı sistemin açıklamasını paylaşmak istiyorum;

"Yönetim erkinin, yetenek ve kişilerin bireysel üstünlüğüne yani liyakata dayandığı yönetim biçimidir. Bu yönetim şeklinde idare erki, üstün özellikleri olduğu düşünülen kişiler arasında paylaştırılmaktadır. Kayırma yoktur. Özellikle kamu yönetiminde daha bilgili ve yetenekli kişilerin seçilmesi ve yine hizmet içindeki ilerleme, yükselmelerinin bilgi başarı yenenek kıstaslarına göre yapılmasını amaçlar."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.