Türk Tasarımcı iPhone Kamera Konsepti iCam ile Red Dot Finalinde

Türk Tasarımcı iPhone Kamera Konsepti iCam ile Red Dot Finalinde

Dünya çapında en prestijli tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot Design Award, her yıl onlarca ülkeden binlerce tasarımın yarıştığı ve uzman jüriler tarafından değerlendirildiği önemli bir yarışma. Ürün tasarımı, iletişim tasarımı ve konsept tasarım olarak üç farklı dalda değerlendirilen tasarımlardan geleceği şekillendirmek anlamında en ilginç olanı konsept tasarım ödülleri.

Bu yıl Türk tasarımcı Zeki Özek, iPhone'u fotoğraf makineleri ile buluşturan sıra dışı iCam konsept tasarımı ile Red Dot'ın 2005 yılından beri düzenlenen konsept tasarım ödülleri finallerinde yer alacak.

iCam, optik fotoğrafı teknolojinin her geçen gün daha da geliştirdiği akıllı telefonlarla doğrudan birleştiriyor olması açısından oldukça ilginç. Daha kaliteli CCD, gerçek optik zoom, değiştirilebilir üst kalite lensler ile HD kalitesinde fotoğraf ve video elde etme düşüncesi ile geliştirilmiş.

Üstelik fotoğraf makinesine 22 pin konnektör ile bağlanacak olan akıllı telefonların gelişmiş kablosuz iletişim özellikleri sayesinde fotoğrafları hızlı bir şekilde diğer cihazlara aktarmak veya internet üzerinde paylaşmak da mümkün. Diğer yandan dokunmatik ekran üzerinde çekilmiş görüntülerin düzenlenmesi de oldukça pratik.

Zeki Özek, bu yıl Red Dot'ta iCam konsepti yanı sıra bir de Kaynakçı adını verdiği kaynak esnasında hem daha kullanışlı olan, hem de işlemin zararlarını azaltan diğer bir projesi ile yer alacak.

Kendisini tebrik ediyor ve Red Dot ödüllerinde başarılar diliyoruz…

Güncelleme: iCam'in yarışmada caMMobile adıyla Interaction & Communication kategorisinde yarışacak. Kaynakçı projesi ise Productiviy kategorisinde yer alacak. Zeki Özek'e bu güncellemeler için teşekkürler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.