Avrupa'da Kişi Başına En Çok Online Video İzlenen İkinci Ülke Türkiye

Avrupa'da Kişi Başına En Çok Online Video İzlenen İkinci Ülke Türkiye

Dünyanın önde gelen dijital ölçümleme şirketi comScore Avrupa genelinde Video Metrix servisini sunduğu pazarlardaki verilerini açıkladı.

Konuyla ilgili paylaşılan rapora göre Türkiye kişi başına izlenen video bazında Avrupa'nın en büyük ikinci online video pazarı konumunda. Bu pazardaki lider ise en yüksek kişi başına video gösterimi ve izleyici sayısı ile Almanya.

comScore'un paylaştığı raporda Almanya'da izleyici başına 186.9 video gösterimi yapıldığı belirtiliyor. Türkiye'yi ikinciliğe yerleştiren raporda yer alan bu rakam ise izleyici başına 168.6 video. Türkiye'yi 166.4 video ile İngiltere, 150.9 video ile İspanya takip ediyor.

Kişi başına video izleme saatlerinde de Türkiye yine ikinci sırada. Buna göre baktığımızda Almanya izleyici başına 19.6 saat ile birinci sırada yer alırken, Türkiye 18.7 saat ile ikinci sırada. Türkiye'yi bu sıralamada 18.4 saat ile İspanya takip ediyor.

Raporda ayrıca ülkelere göre toplam online video izleyici sayıları da paylaşıldı. Buna göre Türkiye'deki toplam izleyici sayısı 20,732 milyonken, Almanya'da bu sayı 44,928 milyon olarak ölçülüyor. Burada paylaşılan sayıları göz önüne alacak olursak, aslında Avrupa'da en çok video izleyicisi olan ülkeler arasında Türkiye 5. sırada yer alıyor.

Raporda paylaşılan bir diğer istatistik de, Google sitelerinin Avrupa'da Türkiye hariç tüm ülkelerdeki en çok video izlenen kaynaklar olmaları. Türkiye'de diğer ülkelerin aksine video sitesi olarak lider Facebook durumunda. Facebook'u Google siteleri ve DailyMotion.com takip ediyor. Avrupa geneline bakacak olursak, mesela Almanya'da, bu sıralama Google siteleri, DailyMotion.com ve Facebook şeklinde gerçekleşiyor.

Raporla ilgili bir detayı paylaşmakta fayda var; comScore'un raporunda sunulan tüm veriler ve popülasyon değerleri 15 yaş üzeri internet kullanıcılarını ve sadece ev ile ofiste kullanılan bilgisayarlardan sağlanan erişimleri kapsıyor. Ayrıca paylaşılan veriler Nisan 2011'e ait ölçümlemeye dayanıyor.

Online video reklam pazarının daha çok videoya ihtiyacı var!

Büyümekte olan hatta artık satılan reklamlara içerik bulmakta zorlanılan online video reklam pazarı için bu rapor gelinen noktayı net şekilde ortaya döküyor. Türkiye'de şu anda bu alandaki en büyük ihtiyaç video içerik durumundadır ve hem reklam ajansları, hem de video siteleri hem de içerik sahipleri için pasta giderek büyümektedir.

Bu gelişimi daha büyük bir fırsata dönüştürmek için online video konusuna sektörün biraz daha fazla dikkat etmesini ve odaklanmasını öneririm.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.