Zynga'nın Yeni Oyunu Empires & Allies 10 Günde 10 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Zynga'nın Yeni Oyunu Empires & Allies 10 Günde 10 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

Zynga'nın sadece 10 gün önce açtığı savaş oyunu Empires & Allies bu kadar kısa sürede 10 milyon kullanıcıya ulaşmış. Benimde ilk açıldığı günden beri oynadığım oyunda, küçük bir adada oyuna başlıyor ve büyük bir imparatorluk kurmak için ordunuzu büyütüyorsunuz.

Empires & Allies konu olarak Zynga oyunlarının genel tarzına uymasa da aslında işleyiş olarak birebir örtüştüğünü söyleyebiliriz. Empires & Allies'ta da tarla ekmek (FarmVille), binalar yapmak (CityVille) ve yeni silahlarla ordunuzu büyütmek (Mafia Wars) zorundasınız. Zynga'nın diğer oyunlarında bulunmayan olarak genel bir senaryo yapısı Empires & Allies bulunuyor. Ancak senaryonun uzunluğu konusunda şu anda yorum yapamıyoruz.

Oyun olarak baktığımızda Empires & Allies'ın Farmville ve CityVille'den çok daha eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz. Adanızı ve ordunuzu büyüterek senaryodaki karakterlerle veya arkadaşlarınızla savaşmak gerçekten eğlenceli olabiliyor. En azından sonsuza kadar ekip biçtiğiniz ancak farklı hiçbişey olmayan FarmVille'den daha eğlenceli olduğunu söyleyebiliriz.

Oyunun sayılarına dönecek olursak AppData'nın verilerine göre oyunu oynayan 9,655,503 kişi bulunuyor. Günlük aktif kullanıcı sayısı ise 6,999,204 olarak hesaplanmış. AppData'nın takibine göre geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günleri çok sayıda üye kazanan oyun, aslında 2 günde 2 milyon civarında oyuncudan 10 milyona ulaşmış.

Büyük ihtimalle Zynga'nın yoğun reklam çalışmasıyla hızla bu sayıya yükselen oyun, şu anda Zynga'nın en popüler 7. oyunu olmuş durumda. Listede Empires & Allies'ın bir sıra altında Mafia Wars'ı 8 milyon kullanıcıyla görmek mümkün. Listenin tepesinde ise CityVille 90 milyon aylık aktif kullanıcıyla yer alırken, artık emektar olarak nitelendirebileceğimiz FarmVille'in 43 milyon aylık aktif kullanıcı ile 2. sırada olduğunu görüyoruz.

Sosyal oyun konusunda tartışmasız pazar lideri olan Zynga'nın oturttuğu ana yapı üzerinden daha ne çeşit oyunlar geliştireceğini merak ediyoruz. Zynga'nın Empires & Allies'tan bir önce çıkardığı CityVille ile yeni oyunu karşılaştırdığımızda konu olarak olmasa da işleyiş olarak bir devam oyunu oynadığımız hissine kapılabiliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.