Rakamlarla Townster [İnfografik]

Gamester'in popüler oyunu Townster'ın geçtiğimiz 5 aylık süredeki istatistiklerinin bulunduğu bir infografik hazırlanmış. Dün TTNET CEO'su Tahsin Yılmaz'ın twitter'dan paylaştığı Townster infografiğine göre oyun aylık 514 bin oyuncuya, günlük ise 30 bin oyuncuya ulaşmış. Townster toplam oyuncu sayısı ise 1 milyonu aşmış.

Bir süre önce TTNET ile oyunun altyapısının sağlanması konusunda anlaşan Townster'da, TTNET binaları oyun içine iletişim özellikleriyle entegre edilmişti. Bu ortaklıkla Gamester'ın sunucularının TTNET'ın veri merkezine taşındığını öğrendik. Townster'a son baktığımızda da oyunun ciddi anlamda hızlandığını ve yüklenme aşamasındaki sorunlardan kurtulduğunu görebiliyoruz.

İnfografiğe dönecek olursak Townster oyuncuların %62 Erkek, %38'inin ise kadınlardan oluştuğunu görüyoruz. Tahmin edilebileceği gibi oyuncularının %45 gibi büyük bir çoğunluğu İstanbul'dan olan oyunda ilginç olarak %35 Ankara'lı oyuncular, %5 ise İzmir'den kullanıcılar yer alıyor. Yaş aralıklarına baktığımızda ise 18-35 yaş arasında oyuncular %47 ile en büyük grubu oluştururken, 13-17 yaş grubu oyuncuların %39 gibi bir paya sahip olduğunu görüyoruz.

İnfografikte en çok inşa edilen binalar ve oyun içindeki TTNET binalarının da istatikleri paylaşılmış. Her üç Towster oyuncusundan birinin TTNET binasına sahip olması ve oyunda şimdiye kadar 320 bin'den fazla TTNET binasının inşa edilmesi dikkat çekici bir istatistik olarak yer alıyor.

Tamamen emlak yönetimi üzerine kurgulanmış oyunda, 5 ay boyunda 23 milyon bina inşa edilmiş, Türkiye'deki toplam kayıtlı bina sayısı ise 7.8 milyon olduğu paylaşılmış. Townster'da oyuncuların 5 ay boyunca oynadıkları toplam süre 17,2 milyon dakika olarak hesaplanmış, bu süre yıla vurulduğunda ise 33 yıl ediyor. İnfografikte paylaşılan son istatistik ise oyun içinde yapılan yollarla ilgili, paylaşılan istatistiğe göre Townster'da yapılan tüm yollar arka arkaya bağlandığın 80 bin km uzunluğa erişiyor ki bu uzunluk dünyanın çevresini 2 kez dolaşmaya yetiyormuş.

Ülkemizden çıkan nadir sosyal oyun şirketlerinden biri olan Gamester'in ilk oyunu Townster'ın paylaşılan başarılı istatistikleri sektör adına da mutluluk verici. TTNET gibi Nokia ve Intel ile de anlaşma yapan ve onlarında binalarının yer aldığı Townster'da yakın zamanda başka markaları da görebileceğimizi düşünüyorum.

Gamester kurucularından Onur Karcı'nın Webrazzi Gündem: Online Oyun etkinliğimizin konuşmacılarından biri olacağını da arada belirteyim. Etkinlik programı birazdan geliyor :)

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.