Sosyal Ağlarda Ne Kadar Zaman Geçiriyoruz?

Biz Türkler sosyal ağları seviyoruz. Artık bunu dünyada bilmeyen kalmadı. Peki bu aşkı bizden daha derinden yaşayan başkaları da var mı? comScore DataMine'ın son yayınlandığı rakamlara göre var… Ancak sayıları çok fazla değil.

Nisan 2011 ölçümlerine göre sosyal ağlarda en çok vakit geçirenler İsrailliler. Ayda ortalama 10,7 saatlerini Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda geçiren İsrailli kullanıcıların ardından 10,3 saat ile Ruslar geliyor. Üçüncü sırada 8,4 saat ile Arjantin geliyor. Türkiye ise çok az bir farkla, kullanıcı başına ayda ortalama 7,9 saat geçiren Filipinlerin hemen arkasından 7,8 saat ile beşinci sırada.

20 ülkenin kullanıcılarının sosyal ağlara ayırdıkları sürelerin değerlendirildiği araştırmada Şili'den Almanya'ya, Malezya'dan ABD'ye kadar diğer ülkelere ait dikkat çekici rakamlar da yer alıyor.

Listede Türkiye'yi Venezüella ve Kolombiya 7 saat aylık ortalama ile takip ediyor. Şili 6,7 saat, İngiltere ve Meksika 5,3 saat, ABD 5,2 saat, Malezya 5,1 saat, Almanya 5 saat ile yer alırken son sırada ise 4,5 saat ile Norveç geliyor.

Araştırmada ülkeler dışında farklı bir ayrım yok ama yaş gruplarına göre ayrıldığı taktirde, özellikle 15-24 yaş aralığının bu ortalamayı yükselttiğini tahmin etmek zor değil.

Türk kullanıcılarının internet üzerinde geçirdikleri aylık ortalama sürenin 29,4 saat olduğunu daha önce sizlere aktarmıştık. Buna göre Türk kullanıcılar internette geçirdikleri sürenin %26,5'ini sosyal ağlarda geçiriyorlar. Bunun zamanın büyük bir kısmını Facebook'a ayırdığımızı düşünmek de yanlış olmayacaktır.

Görsel Kaynak: Ebuzzedge

Editör'ün Notu: Yukarıdaki yazı aynı zamanda Webrazzi'nin 3000. yazısıdır. 1000. yazının bana (AAK), 2000. yazı Fırat'a, 3000. yazının da Ümit'e rastlaması nasıl bir kısmettir anlamadık :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.