Yeni Saldırılar Siber Sularda Tansiyonu Yükseltti

Yeni Saldırılar Siber Sularda Tansiyonu Yükseltti

Bazı Google kullanıcılarını hedef alan yeni bir siber saldırı daha ortaya çıktı. Google'ın resmi blog'unda duyurduğu yeni saldırının Çin'in Jinan kentindeki hacker'lar tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. Saldırının Google sistemini değil, belli kullanıcıları hedef aldığı belirtildi. Spear phishing yani mızrak hedefli yemleme saldırı olarak tanımlanan bu son olayda özellikle bazı ABD'li ve Güney Kore'li üst düzey devlet görevlilerinin, askeri personelin ve gazetecilerin Gmail hesapları hedef alınmış ve hesap bilgilerinin elde edilmesi hedeflenmiş durumda.

Mızrak hedefli yemleme saldırıları sadece seçilmiş hedeflere gönderilen yemleme e-postaları anlamına geliyor ve daha önce IMF'in de gündemine gelmişti.

Google bu saldırıları tespit ettikten sonra kullanıcılara gerekli bilginin verildiğini ve hesaplarının koruma altına alındığını belirtti. Saldırının arkasında kim veya kimler olduğu ise henüz tespit edilebilmiş değil. Fakat saldırının kaynağını tespit etmek konusunda Google yalnız değil. FBI sözcüsü Jenny Shearer, bu konuda Google ile birlikte çalıştıklarını söyledi.

FBI'ın konuya dahil olmasının sebebi sadece hedeflenen kullanıcıların üst düzey devlet görevlileri olması değil. Çin'in yakın zamanda 30 bilgisayar uzmanından oluşan "Mavi Ordu" (Blue Army) adlı bir siber ordusu olduğunu ilk kez resmi olarak açıklaması da FBI'ın bu saldırıya ilgisini arttıran sebeplerden biri. FBI, Google hesaplarına yönelik gerçekleştirilen bu son saldırında Mavi Ordu'nun parmağı olup olmadığını da araştıracak.

Son dönemlerde artan siber saldırılar nedeniyle Pentagon da, siber savaş stratejileri yenilemiş ve siber saldırılara karşı verilecek tepkileri düzenleyen yeni bir uygulama başlatmıştı.

Bilginin değeri arttıkça ve bilginin dijital ortama taşınma hızı arttıkça siber güvenliğin de önemi hızla artıyor. Hatırlayacağınız gibi TÜBİTAK da yakın zamanda bir siber güvenlik tatbikatı gerçekleştirmişti.

Görsel Kaynak: Borntechie

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.