Joyoffer: Dubai'de Türk Usulu Grup Alışveriş

Joyoffer: Dubai'de Türk Usulu Grup Alışveriş

Grup alışveriş pazarında Türkiye'de şu anda kaç aktif oyuncunun olduğunu bilmek Pi sayısının son rakamını bilmek gibi bir şey. Yine de hergün yeni bir grup alışveriş sitesinin açıldığını görüyoruz. Türkiye'deki pazarın sıkıştığını gören Türk girişimciler de artık Dubai ve Orta Doğu gibi farklı ve zengin bölgelere yöneliyorlar.

Nurettin Özdoğan'ın Dubai hakkındaki yazısında bahsettiği YoungCEOClub toplantısında tanışan üç Türk girişimci de Dubai'de bir grup alışveriş sitesi açmak için kolları sıvamış. Joyoffer.com ile Dubai'de hizmet verecek olan grup alışveriş sitesi, bir alana özelleşmeden çeşitli fırsatların bulunduğu klasik bir grup alışveriş sitesi olacak.

Şirketin ortaklarına baktığımızda İngiltere merkezli bir Türk şirketinin ortağı Bill Sheker, tish-o'nun kurucu ortaklarından Fatih Demir  ve DEİK BAE İş Konseyi Başkanı Serhan Erol'i görüyoruz. 3 kişilik ortaklar kadrosunun hayata geçireceği projenin operasyonu Serhan Erol tarafından yönetilecek. JoyOffer.com'un Haziran ayı ortasında açılması ve hemen satışlara başlaması planlanıyormuş. 

Dubai pazarında halihazırda Groupon'da olmak üzere 3 büyük grup alışveriş sitesi ve birçok ufak girişim bulunuyor. Aralarında Ortadoğu'nun ilk özel alışveriş sitesi Sukar'ın da bağlı bulunduğu Jabber Internet Group'un grup alışveriş sitesi Cobone'da bulunan pazarda, Groupon'dan sonra bir diğer önemli oyuncu ise Dubai'de bu işi ilk yapan GoNabit bulunuyor.

Türkiye grup alışveriş pazarında da taşlar neredeyse yerine oturmuş durumda, bu yüzden Türkiye pazarına bundan sonra girecek yeni girişimler epey zorlanacaklardır. Dubai'de hizmet veren sitelerin satış rakamlarına baktığımızda ise birbirlerinden çok farklı sonuçlar ortaya çıkıyor.

Bu açıdan baktığımızda Türk girişimi Joyoffer.com'un pazarda kendine yer edinme şansı olabileceğini düşünüyorum. Kulağımıza gelen bilgilere göre pek çok Türk girişimci ve yatırımcı Dubai ve Orta Doğu pazarını yan gözle de olsa izliyor, bu yüzden önümüzdeki dönemde Orta Doğu pazarına giren daha başka Türk girişimciler de görebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.