Google Seçim Merkezi: 2011 Genel Seçimine Dair En Çok Neler Aranıyor?

Google Seçim Merkezi: 2011 Genel Seçimine Dair En Çok Neler Aranıyor?

2011 genel seçimi bu yıl internette oldukça fazla konuşuluyor. Siyasi liderler ve partiler hakkında basına yansıyan herhangi bir gelişme anında sosyal ağlara ve arama motorlarına yansıyor. Türkiye'de %98'den fazla pazar payına sahip olan Google da genel seçime dair arama eğilimlerini Google Seçim Merkezi'nde gösteriyor.

Google son olarak geçen yıl ABD kongre seçimleri için bu aracı kullanmıştı. Sunulan arayüzde Liderler, Partiler ve Konular başlıkları altında seçime dair en çok arananları görebiliyoruz. Aramalar bölgesel olarak sınıflandırılmıyor.

Google Secim Merkezi - Konular

Temel olarak Google Insights altyapısını kullanan arama motoru devi, Liderler ve Partiler başlığı altında üçer sonuç, konular başlığı altında ise 5 sonuç sunuyor. Arama eğilimlerinin altında 2011 genel seçimine dair haberlere de yer veriliyor.

Seçim sonuçlarını analiz edecek olan ulusal medyanın ne kadar ilgisini çeker bilmiyorum ama Google 12 Haziran akşamı da seçim sonuçlarını bölgesel ayrıntılarla yayınlayacağını belirtiyor.

Seçime dair arama eğilimlerinden seçim sonucuna dair bir nesnel bir çıkarım yapmak pek mümkün değil. Çünkü kimin neyi ne amaçla aradığını bilemiyoruz. Tabi istatistiki anlamda Google Seçim Merkezi'ni değerlendirmek  mümkün. Bu araçtan faydalanmak isteyenler Google Seçim API'sini kullanarak farklı uygulamalar geliştirilebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.