Twitter Mobil Arayüzünü HTML5 ile Zenginleştiriyor

Twitter Mobil Arayüzünü HTML5 ile Zenginleştiriyor

Twitter bugün resmi blogundan yaptığı açıklamayla yeni mobil arayüzünü duyurdu. Dokunmatik ekranlı akıllı telefon sahibi twitter üyelerinin hepsi için ortak bir arayüz sağlamak için geliştirildiği paylaşılan yeni Twitter mobil sayfası, iPhone uygulamasına ciddi anlamda benziyor.

Twitter'ın yeni mobil arayüzü aynı zamanda resmi Twitter uygulaması olmayan akıllı cihazlar için de ortak bir platform olması için geliştirilmiş. Şimdilik sadece iPhone, iPod Touch ve Android'li cihaz sahiplerinin çok küçük bir kısmına açılan yeni arayüzün önümüzdeki birkaç haftada tüm kullanıcılara sunulması planlanıyor.

Şu anda benim kişisel hesabımda da aktive olmayan yeni mobil twitter arayüzünde iPhone uygulamasındaki alt menünün üst menü olarak kullanıldığını görüyoruz. Tweet detay sayfasında da uygulamadaki alt menü sayfanın ortasına alınmış.

Aslında Twitter'ın hali hazırdaki mobil arayüzünün de kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Yeni arayüzün daha çok akıllı cihazlarda ortak bir görüntü ve kullanılabilirlik sağlamak için geliştirildiğini aktarılıyor.

Twitter mobil arayüzünün halen en önemli eksikliği resim yükleyememek olduğunu söyleyebiliriz. HTML5 desteğiyle dosya sistemindeki resmin yüklenebilmesi veya kameranın açılarak çekilen resmin kullanılabilmesinin ne kadar mümkün olabileceğini ise bilemiyoruz.

Detaylı inceleme yapmak sanırım mobil arayüzün daha geniş kitlelere yayılmasını beklememiz gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.