Google Chrome OS İle Yeni Bir Deneyim Başlıyor: ChromeBook Yakında Piyasada!

Google Chrome OS İle Yeni Bir Deneyim Başlıyor: ChromeBook Yakında Piyasada!

Google'ın işletim sistemi Chrome OS hakkında uzunca bir süredir çok fazla yazıldı ve çizildi. Ancak bugün Google I/O konferansında Chrome OS işletim sistemi ile 15 Haziran'da satışa sunulacak olan bilgisayar ChromeBook sonunda duyuruldu.

Tamamen yeni bir internet deneyimi yaşatmak üzere tasarlanmış olan ChromeBook bilgisayarlar, öncelikli olarak Samsung ve Acer işbirliğinde piyasada olacak.

Uzun süreli pil ömrü, Google'ın bulut servisleriyle entegre çalışma, 8 saniyede açılma, donanıma entegre güvenlik gibi dikkat çeken özellikler barındıran ChromeBook bilgisayarlar hakkında detaylı bilgiye Google'ın duyurunun hemen ardından yayına aldığı ürün sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Samsung tarafından üretilecek olan ChromeBook 1.48 kg ağırlığında, 8.5 saat pil ömrü var ve 12.1" ekranla Atom Dual-Core işlemciye sahip. Acer marka ChromeBook ise 1.34 kg ağırlığında, 6 saat pil ömrü var ve 11.6" HD ekranla Atom Dual-Core işlemciye sahip.

Aşağıda Google tarafından paylaşılan, ChromeBook ile ilgili, cihazların ve işletim sisteminin çeşitli özelliklerini anlatan videoları paylaşıyoruz.

Web Deneyimi ve Hız

Bağlantı ve Pil Ömrü

Google Bulut Servisleri ve Senkronizasyon

Uygulamalar

Otomatik Güncelleme

Entegre Güvenlik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.