Televizyonlarda Twitter Etkisi [Video]

Dünya çapında 200 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 4 milyon kullanıcısı bulunan Twitter'a artık bilgisayar monitörleri ve cep telefonları ekranları dar gelmeye başladı. Son derece esnek yapısı ve kullanım kolaylığı sayesinde farklı mecralarda da büyük ilgi gören Twitter'ı bugün artık televizyonlarda görmek sürpriz değil. Gerçek zamanlı ve geniş katılımlı etkileşim için televizyon kanalları Twitter'ın sağladığı benzersiz faydaları keşfedeli çok oldu ama özellikle geçtiğimiz hafta İngiltere'deki Kraliyet düğününde bu durum daha da net bir şekilde görüldü.

Dünyada 2 milyar kişinin izlediği tahmin edilen İngiltere'deki düğünün canlı yayını sırasında dakikada konuyla ilgili 16 bin tweet gönderilmesi üzerine Twitter da, popüler mikroblog servisinin televizyonlarda nasıl kullanılabileceğine dair örnekleri hazırladığı videoda bir araya getirdi.

Video'da hashtag'ler ile ilgiyi gerçek zamanlı olarak ölçmekten, canlı yayına @Mention ile soru göndermeye ve live-tweeting'e kadar Twitter'ın televizyonlardaki farklı kullanım alanlarına yer veriliyor. En yaygın kitle iletişim aracı olan televizyonun, internetin etkileşim özelliğinden nasıl faydalanabildiğini görmek açısından oldukça faydalı ve keyifli bir video olmuş.

Elimizden düşürmediğimiz TV kumandanlarına yakın gelecekte bir de Twitter düğmesi görmek artık kimseyi şaşırtmasın…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.