PlayStation Network ve Qriocity'nin Kullanıcı Bilgileri Hackerların Eline Düştü

PlayStation Network ve Qriocity'nin Kullanıcı Bilgileri Hackerların Eline Düştü

Sony, PlayStation Network ve Qriocity'nin içine düştüğü aksaklığın 17 ve 19 Nisan'da yapılan siber saldırılar neticesinde yaşandığını söylemişti. Bugün ise PSN ve Qriocity kullanıcı bilgilerinin ele geçirildiğini paylaşmak zorunda kaldı. İşin daha kötü yanı, kredi kartı bilgilerinin de ele geçirilmiş olabileceği.

Sony, sistemi yeniden ayağa kaldırmak ve zarar gören servisleri yedeklemek üzere gece gündüz çalıştığını söylüyor. PlayStation Network ve Qriocity'ye bağlı oyun, müzik ve TV bağlantılı hizmetlerin saldırılardan etkilenmiş olması ise işi zorlaştırıyor.

Saldırıların yönlendiği kaynak olarak Wikileaks için PayPal, Martercard ve Visa'ya siber saldırı düzenleyen 4Chan'in olduğu sanılıyor ancak çalınan kredi kartı bilgilerinin kötü amaçlarla kullanılmaya başlanıp başlanmadığı bilinmiyor.

Bahsi geçen servislere kayıtlı kullanıcıların isim, adres, e-posta, doğum günü ve PlayStation Network giriş bilgileri (güvenlik sorusu dahil) ihlal edilen kullanıcı bilgileri arasında. Aksi kanıtlanamıyor ama kullanıcıların kredi kartı bilgileri de çalınmış olabilir ve bu durum için gerekli güvenlik kontrollerinin ve şifre bilgilerinin değiştirilmesi isteniyor. Sony, fatura adresi ve satın alma geçmişi gibi kişisel bilgilerin korunduğundan da emin değil.

Şirket yaşananlardan mutsuz ve kullanıcılara tüm yasal güvenlik yönlendirmelerini yapıyor. Söz konusu saldırıların korsan oyun pazarını genişletmek adına yapıldığını tahmin etmek zor değil. Bunun yanında korsanların kişisel ve kredi kartı bilgilerini kötüye kullanmayacağını garanti etmek de mümkün değil. Sony Türkiye'den herhangi bir açıklama gelmiş değil ancak eğer PlayStation Network ve Qriocity kaydınız varsa kendileriyle iletişime geçmeniz faydalı olacaktır.

Görsel Kaynak: Gamernode

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.