Sony'den Android 3.0 Tabletler

Tablet PC satışları dev firmaların iştahlarını kabartmaya devam ederken nihayet Sony'den de yeni nesil tabletleri gün ışığına çıktı. Konuyla ilgili ilk açıklamayı bundan bir süre önce bizzat yapan Sony'nin CEO'su Howard Stringer konuyla ilgili çok az bilgi vermişti. Sony'nin tabletleri tanıtmasıyla beraber merak edilen pek çok detay da netliğe kavuştu.

Her şeyden önce Sony'nin tanıttığı her iki tablet de Honeycomb olarak da anılan Android 3.0 işletim sistemine sahip olacak. İsim konusunda ise Sony rakipleri kadar yaratıcı olmak gibi bir niyeti olmadığını ortaya koydu. Firmanın yeni nesil tabletlerinin markası Sony Tablet olacak. Modeller isimlerinde de yaratıcılıktan eser yok. Sony'nin tanıttığı tabletlerin modelleri S1 ve S2 olarak duyuruldu.

Neyse ki Sony her iki tabletin de diğer özellikleri konusunda isim seçimine göre çok daha iyi tercihler yapmış görünüyor…

Her iki tablet de WiFi ve 3G/4G desteğine sahip. S1 9,4 inçlik ekrana sahip. Sony, S2'de ise oldukça cesur bir şekilde çift ekran tercih etmiş. Katlanabilir 5,5 inçlik, 1024x480 çözünülürlüğüne sahip iki ayrı ekrandan oluşan S2'nin ekranları tercihe bağlı olarak bir arada ya da ayrı ayrı işlevlere sahip olacak şekilde kullanılabiliyor.

Tam olarak Sony'den beklediğimiz şekilde her iki tablet de birer PC olmanın ötesinde bir dijital yaşam alanı parçası olmayı hedefliyor. Kızıl ötesi teknolojisi sayesinde aynı zamanda evdeki diğer uzaktan kumandalı cihazları yönetmek için kullanılabiliyor. DLNA desteği sayesinde içeriğini farklı görüntü ve ses araçlarına aktarma imkanı da sunuyor.

Nvidia'nın çift çekirdekli Tegra 2 işlemcisine sahip olan cihazlar bu sayede (konuyla ilgili detay verilmemiş olsa da) teorik olarak HD görüntüleri oynatabilecek. Sony Tablet'lerin diğer bir sürprizi ise PlayStation Suit desteğine de sahip olmaları.

2011'in sonbharında piyasaya çıkması hedeflenen tabletlerin fiyat bilgileri ile ilgili henüz bir bilgi verilmedi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.