2013 İtibariyle 21 Milyar Mobil Uygulama İndirilecek - [İnfografik]

2013 İtibariyle 21 Milyar Mobil Uygulama İndirilecek - [İnfografik]

Mobil uygulama geliştirme platformu Shoutem, hayatımızda giderek büyük bir yer almaya başlayan mobil uygulama dünyasını masaya yatırmış.  2010'da 5 milyar mobil uygulamanın indirildiğini, 2013 itibariyle de 21 milyar uygulamanın indirileceğini öngören Shoutem, Gartner ve comScore gibi önemli kaynaklardan derlediği bilgilerle mobil uygulama dünyası hakkında güzel bilgiler veriyor.

Ortalama bir akıllı telefon kullanıcısının ayda ortalama 667 dakikasını mobil uygulamalara ayırdığını aktaran Shoutem, her gün 20 dakikadan fazla mobil uygulamalarla ilgilendiğimizi ortaya koymuş. iPhone ve Android kullanıcılarının ortalama uygulama sayısı 15, Blackberry kullanıcıları için ise bu rakam 8 imiş.

Mobil işletim sistemi sıralamasında Google, Blackberry, Apple, Microsoft ve Palm'ı ilk 5'e koyan infografik, ilk 5 akıllı telefon üreticisini Samsung, Motorola, LG, RIM ve Apple olarak göstermiş.

Amerika'da mobil uygulamalar arasında sosyal ağ ve harita kategorisi dikkat çekerken, en çok beğenilen uygulama App Store'da Angry Birds olmuş. Rovio'nun efsane uygulamasını Android Market'ten Google Maps, Get Jar'dan AlphaJax, Ovi Store'dan Zum Zum, App World'den Blackberry Messenger takip etmiş.

Shoutem'in verdiği rakamlara göre, App Store'da 300 bin, Android Markette 130 bin, Get Jar da 76 bin, Ovi Store'da 25 bin, App World'de ise 18 bin uygulama var.

2013'de popüler olması beklenen uygulama alanları ise para transferi, konum, mobil arama, mobil tarayıcı ve mobil sağlık olarak görünüyor.

Mobil Uygulama Dünyası

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.