Twitter, Web Intents İle Gözünü Web Sitelerine Dikti

Twitter, Web Intents İle Gözünü Web Sitelerine Dikti

Twitter Web Intents Twitter'ın daha önce sunmuş olduğu sistem bir tweeti sitenize yerleştirmenize izin veriyordu (örnek). Twitter'da paylaşılan bir sözü yazmaktan ya da resim olarak eklemekten daha gerçekçi bir alıntılama olan bu özellik şimdi daha da geliştirildi.

İlk haliyle basit olarak alıntılanan tweetler yeni Web Intents altyapısıyla etkileşimli hale geliyor. Web Intents, yerleştirilen içeriklere pop-up üzerinden karşılık verebilmeyi sağlıyor. Böylece paylaşılan tweetler, tekrar tweetlenebiliyor, cevaplanabiliyor, favorilere eklenebiliyor veya bir kullanıcı profili gösterilebiliyor. Twitter bu sayede web sayfalarından daha fazla trafik çekebilir. Mobil tarayıcı, iOS ve Android uyumluluğu da mobil ziyaretçilerin işini kolaylaştırabilir.

Eğer sitenizde Tweet Button kullanıyorsanız, Javascript ve HTML kod tanımlamalarıyla kullanılan Web Intents için ek bir zahmete girmiyorsunuz. Sadece paylaşmak istediğiniz içeriğe göre ilgili bağlantıyı yazıya ekliyorsunuz. Örneğin aşağıdaki resme (veya buraya) tıklayarak  Webrazzi'nin son tweet'ine cevap vermeniz mümkün. İçeriği görsel açıdan düzenlemek ise size kalmış.

Twitter Web Intents

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.