Google Müzik'te Sona Yaklaşılıyor

Google MüzikGeçtiğimiz ay Google'ın iTunes'a rakip olabilecek bir müzik servisi üzerinde çalıştığı gündeme gelmişti. Google halen resmi bir açıklama yapmadı ama gelen haberler Google Müzik ile tanışmak için çok fazla beklemeyeceğimizi gösteriyor.

Google'ın nasıl bir model sunacağını düşünülürken, CNET Google'ın bu servisi kendi içinde denemeye başladığını paylaştı. Cnet, 4 büyük müzik yapım şirketinin servisin 2010 sonunda yayında olmasını beklediğini aktarıyor. Google'ın planınında ise servisi bu ay başında yayına almak varmış. Bu ihtimaller gerçekleşmedi ama Larry Page'in 4 Nisan'da göreve başlaması servisin duyurulması için bir fırsat olarak bekleniyor.

ABI ResearchBu ay başında XDA Developers forumunda bir kullanıcı Honeycomb (Android'in tabletlere özel sürümü) güncellemesi ile Google Müzik servisine rastlamış olması da açılışa ne kadar yakın olduğumuz hakkında fikir veriyor. Zira diğer Google servisleriyle birlikte bulunan müzik senkronizasyonunu deneyen kullanıcı başarılı bir sonuç aldığını paylaşıyordu.

ABI Research'ün bir araştırması online müzik yayını (streaming music) pazarının 5 yıl içinde patlayacağını söylüyor. Sony'nin Qriocity adında bir online müzik servisi üzerinde çalışması da iTunes'un büyük bir rekabetin ortasında kalabileceğini gösteriyor. Tabi Apple'ın da bu alanda boş durmadığı, kullanıcıların sınırsız müzik indirebilmesi konusunda görüşmelerde bulunduğu dış basına yansıyor.

Bu küresel gelişmeler devam ederken yurt içinde online müzik hakları paylaşımının halen tartışmalara sebep olması sanırım hepimizi sıkça düşündürüyordur.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.