Boyner Grubu MorHipo'nun Açılışını Yaptı, Geleceği Merak Uyandırıyor!

Boyner Grubu MorHipo'nun Açılışını Yaptı, Geleceği Merak Uyandırıyor!

MorHipo - Cem Boyner, Kaan DonmezBoyner Holding'in MorHipo ile e-ticaret dünyasına giriş yapacağını sizlerle paylaşmıştık. Dün akşam yapılan bir tanıtımla da servisin detaylarını öğrendik. Bugün açılışı yapılan Morhipo, görünüşe göre e-ticaret dünyasını değiştirmek için riskli ama sağlam adımlar atmış.

Sürekli online satış yapılacak Sezon bölümü ile ve özel alışverişe ayrılan Exclusive bölümü MorHipo'nun satış yüzleri olacak. Kadın, erkek, çocuk, ev-yaşam ve designers kategorilerine ayrılan portalın özel alışveriş tarafı ciddi indirimlerle kullanıcılarla buluşacak.

Geleneksel Perakendeden Online Alışverişe Geçiş

Toplantıya Cem Boyner ve Kaan Dönmez de katıldığı için ilk ağızdan servisin detaylarını alabildik. Cem Boyner 1971'de perakende sektörüne girdiklerini ve bugüne kadar sunulan müşteri deneyimini online dünyaya taşıyacaklarından bahsetti. İnternetten ilk dönemler çekindiğini itiraf eden Boyner, artık doğru parçaları birleştirdiklerine inandığını ve bu alandaki potansiyeli gördüğünü söyledi.

Boyner'in bahsettiği doğru parçalar konusunda sanırım biraz açıklama yapmak doğru olur. Öncelikle e-ticaret konusunda deneyimli bir ismin projeye katılması oldukça önemliydi ve bu ihtiyaç Hepsiburada’nın kurucularından ve eski Genel Müdürü Kaan Dönmez ile kapatılmış.

Bazı şeyleri yeniden keşfetmeye gerek duymayan ve ilk yatırımı yüksek tutmayan Boyner Grubu, ürün depolama ve sevkiyatı için Ekol Lojistikle, kargo tarafında Yurtiçi Kargo'yla, online altyapı tarafında ise Doruk.net ile anlaşmış. Müşteri memnuniyeti için de Back-up'tan destek alınmış.

E-ticarette Yeni Deneyimler

MorHipo

E-ticaret ve özel alışveriş dünyasına geç kalmadıklarını söyleyen Boyner, yapmış oldukları hazırlıkların daha iyi bir şey sunmak adına biraz zaman aldığını ifade etti. İş ortaklarıyla oldukça esnek bir yapıda hızlı büyümeye müsait bir sistem oluşturduklarını söyleyen Kaan Dönmez ise şimdiye kadar e-ticaret sitelerinin sunamadığı hizmetleri sunacaklarını ve bunun zaman içinde kişiselleştirmeye doğru gideceğini söyledi.

Örneğin MorHipo'da farklı kampanyalar tek sepette kargolanabilecek, teslimatlar 24-72 saat arasında gerçekleştirilmezse kargo ücreti alınmayacak, iade süreci sorgusuz sualsiz 30 gün olacak, üyeler yaptıkları alışveriş karşılığında %1'den %10'a kadar HipoPara kazanacak. MorHipo Exclusive kampanyaları da diğerlerinden farklı olarak saat 11:00'de açılacak. Yurtiçi kargo'nun iPhone uygulamasından da müşteriler MorHipo siparişlerini her an takip edebilecek.

Mor Hipopotam'ın Pazardaki Yeri Ne Olacak?

Toplantıda aldığım notlara baktığımda Boyner Grubu'nun 200'den fazla yeni markayı internette satışa sunacağını, 1200 marka ile hizmet vereceğini görüyorum. İstinye Park'ın %20'si Boyner Grubun'a ait ve 4,5 milyon sadakat kartı üyesinin 1 milyon e-posta adresi Boyner sistemine kayıtlı.

MorHipo'nun arkasına aldığı gücün ne kadar büyük olduğu sanırım tartışma konusu olamayacak kadar net. Cem Boyner, en geç 6 ay içinde 10 bin adet gönderim yapmak istediklerini söylüyor, müşterilerin bu deneyimi yaşamaması için bir sebebi yok.

Ancak madalyonun diğer tarafında Boyner Grubu'nun biraz risk aldığı da kabul edilmeli. Zappos bu konuda bize çok iyi bir örnek olsa da bugüne kadar internette alışık olunmayan deneyimleri, tek seferde kullanıcılara sunmak kolay olmayacaktır. Her an farklı seçeneklere yönelmenin çok kolay olduğu online dünya da karlılığı yakalamak ve bunu istikrarlı hale getirmek çok kolay değil.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Webrazzi Gündem: E-Ticaret toplantısında e-ticaret kullanıcılarının negatif eğilimlerinin korkulduğu kadar yüksek olmadığından bahsedilmişti. Umarım bu gerçek MorHipo için de gerçek olur ve e-ticaret pazarı büyük bir oyuncu ile kullanıcı standartlarını yükseltir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.