Özgür Yazılım ve Linux Günleri 1-2 Nisan'da

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 1-2 Nisan'da

Yılda bir kez düzenlenen Özgür Yazılım ve Linux Günleri bu yıl da geniş bir içerikle meraklılarını karşılamaya hazırlanıyor. Ekim ayında düzenlenen Özgür Web Teknolojileri Günleri'ni takip edecek olan etkinlik, 1-2 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek.

Özgür yazılım ve Linux konulu etkinlikte online bilgi güvenliğinden, mobil uygulama geliştirmeye kadar bir çok konu masaya yatırılacak. Gün boyu sürecek olan aktivitelerin atölye bölümünde Facebook uygulaması geliştirme ve Voip ağı kurulumu gibi farklı çalışmalar olacak. 2. günü akşamında ise Wikipedia tartışılacak.

Özellikle yazılım konusunda Türk internet sektörünün aşması gereken basamaklar olduğunu kabul edecek olursak, bu etkinliğin önemini daha net ifade edebiliriz. Google gibi önemli şirketlerin de kullandığı GNU/Linux açık işletim sistemi ve bu doğrultuda geliştirilen çözümlerin online dünyayı nasıl değiştirebileceğini bu etkinlikte görülebilir.

Linux Kullanıcıları Derneği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından desteklenen etkinlik, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde düzenlenecek. Linux kullanıcılarının haberdar olduğunu düşündüğüm bu organizasyon umarım Linux'la tanışmayı düşünenlerin de ilgisini çeker.

Toplantı programına ve içerik akışına şuradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.