Google'ın 3 Yıllık DoubleClick Geçmişi

Google'ın 3 Yıllık DoubleClick Geçmişi

Google'ın DoubleClick'i satın aldığı 3 yıl oluyor. 2008'den buna görsel reklamcılık anlayışını geliştirmeye çalışan ve bu alanda ipleri elinden bırakmayan Google, resmi blogunda bazı rakamlarla geçen 3 yılın özetini vermiş.

Bugüne dek yaptıkları yeniliklerden bahseden Google, yeniden pazarlamaya girişine, Youtube ile video reklamcılığın başlamasına, Invitemedia.com ve Teracent.com'u bünyesine katarak yaptığı teknolojik gelişimlere yer vermiş.

Google, 3.1 milyar dolara satın aldığı Doubleclik üzerinde 3 yıl içinde 5 milyon 400 bin saat (616 yıl) aralıksız çalışıldığını not düşmüş. Ayrıca 33 milyar görüntülü reklam gösteriminin yapıldığı Google Görüntülü Reklam ağında geçirilen zaman 2008'den bugüne kadar 5 kat artmış.

Görüntülü Reklam Dünyası

DoubleClick Ad Exchange ile 4. yılında daha verimli reklam çözümleri sunacağını aktaran Google, Emarketer'ın raporunu göstererek Youtube'un bu alandaki potansiyelinden bahsetmiş.

Gerçek zamanlı online etkileşimin giderek arttığı günümüzde, online reklamcılık alanına gerçek zamanlı fiyatlandırmayı uygulayan Google, DoubleClick istatistikleri ile sektöre ışık tutmaya devam ediyor. Bakalım 2011'de bu büyük dünyada neler yapacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.