Sosyal Medya Takip Aracı Somedya Melek Yatırım Aldı

Sosyal Medya Takip Aracı Somedya Melek Yatırım Aldı

MaskProduction'ın sosyal medya takip aracı Somedya'nın ufak bir yatırım aldığı haberi kulağımıza geldi. Tolga Köknar tarafından yapılan 30 bin dolarlık melek yatırım daha çok projenin altyapı ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik harcanacakmış.

Geliştirilmesine de devam edilen Somedya'nın tarama sisteminde geliştirmeler yapılarak takip edilen siteler arasına gazeteler, forumlar ve sözlükler dahil edilmiş. Açıldığı dönemde hayata geçirilmesi planlanan Red Alert özelliği devreye alınan serviste, müşteri için önem taşıyan alarm niteliğinde krize yol açabilecek ifadeleri barındıran içerikler hızlıca haber verilerek anında müdahale imkanı tanınıyor.

Son incelememizden bu yana veri işleme ve raporlama ekranlarında geliştirmeler yapılan Somedya, Adobe Air ile geliştirilen masaüstü uygulaması da önümüzdeki hafta başında yayına alınacakmış. Bu hafta tüm müşterilerde yayına geçirilecek bir başka yenilik ise dil tanıma özelliğiymiş. Son testleri yapılan fonksiyon ile yakalanan içerikler arasında dillerine göre filtreleme mümkün oluyor.

Sosyal ağlardaki kullanıcı hareketlerine kayıtsız kalamayan markaların, haklarında yapılan kullanıcı yorumlarını öğrenebilmek için bir anlamda mecbur oldukları bu çeşit takip araçlarının bu yılda popüler olacağını tahmin ediyoruz. Sosyal medyanın geliştiği yöne doğru sürekli kendini yenilemek zorunda olan sosyal medya takip araçları, aylık ücretli gelir modeliyle aslında yatırımcılar için de doğru bir yatırım aracı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.