Live Messenger Üzerinden Facebook Chat'te 2.8 Milyar Dakika Zaman Geçirilmiş

Live Messenger Üzerinden Facebook Chat'te 2.8 Milyar Dakika Zaman Geçirilmiş

Windows Live Messenger - Facebook chatAnlık mesajlaşma denince ilk akla gelen isim olan Windows Live Messenger, Facebook Chat entegrasyonunun verimini alıyor. Yeni arayüzü ve iPhone uygulaması ile dikkatleri üzerine çeken Live Messenger üzerinden Facebook Chat'te geçirilen vakit 2.8 milyar dakikayı geçti.

Windows Live Messenger ile Facebook Chat'te geçirilen süre Aralık 2010'da 1.5 milyar olarak açıklanmıştı. Yeni Windows Live blogunda paylaşılan son bilgiye göre ise 18 milyona yakın kişi Facebook Chat'te 2.8 milyar dakikanın üzerinde vakit geçiriyor.

Bu da Aralık ayından bu yana Messenger’dan Facebook’a bağlanan kullanıcı sayısının %75 oranında arttığını, harcanan zamanın(2.8 milyar dakika) ve yapılan sohbet sayısının(440 milyon) da yaklaşık 2 katına çıktığını gösteriyor.

Yazıda Messenger üzerinden sadece Facebook’a bağlananların yanısıra LinkedIn’e bağlanan kişi sayısının da ikiye katlandığı aktarılıyor. Aynı süre içinde MySpace ve YouTube’a bağlanan kullanıcılar da yaklaşık %50 artmış ve Windows Live ile bağlanılabilen 75 servis arasında üst sıraları almış.

75 milyon Messenger kullanıcısının daha Messenger’dan Facebook Chat’e bağlanabileceği ifade edilen yazıda, Facebook’un kullanıma açık olduğu her yerde Messenger kullanıcılarının Facebook Chat’e Messenger üzerinden bağlanabileceği dile getiriliyor.

Son olarak Facebook'ta Messenger Türkiye sayfasının 100.000 beğeniyi aştığını ve Yeni Windows Live Blog'dan son gelişmeleri takip edebileceğinizi hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.