Gmail Hesapları Arasında Erişim Özgürlüğü

Gmail Hesapları Arasında Erişim Özgürlüğü

Gmail gelişmiş özellikleri arasına bugün bir yenisini daha ekledi. Bireysel kullanıcılardan daha çok kurumsal kullanıcıları ilgilendiren bu yenilik ile eposta hesabınızı bir başkasının yönetimine açabiliyorsunuz.

Geçtiğimiz yaz aylarında çoklu eposta kullanımından "on behalf of" tabirini kaldıran Gmail'in bu yeni özelliğinde, bir başkası sizin posta kutunuza erişiyor ve sizin adınıza cevap verebiliyor.

Epostalara cevap dönmekte zorlanan yöneticilerin işini kolaylaştırabilecek bu sistemde epostalar aynı hesap içinde gösterilmiyor, erişilen hesap yeni bir sekme ya da pencerede görüntüleniyor. Erişim sahibi kişinin cevapları ana hesap sahibi adıyla gitse de gönderen kişi bilgisi de gönderici kısmında yer alıyor. Aşağıdaki videoyu izlerseniz ne demek istediğimi daha net anlyabailirsiniz.

Bu yeniliği kullanmak istiyorsanız ayarlar sayfasında "hesaplar ve içe aktarma" sekmesine girin. En alttaki "hesabınıza erişim izni verin" bölümünden erişim vermek istediğiniz kişinin epostasını yazın. Karşı taraf kabul ettiğinde artık sizin adınıza epostalarınıza cevap verebilecek.

Bu özelliği kullanabilmek için Google Apps Premier Edition sahibi olması gerektiği belirtiliyor ama Gmail hesaplarında da ayar bölümü mevcut. Bizim iki Gmail hesabı arasında yaptığımız denemede yetkilendirme süreci başarılı olmasına rağmen ikinci epostaya erişim bağlantısını göremedik. Şirket hesaplarında ise aynı alan adındaki hesaplar arasında yetkilendirme yapılabildiğini farkettik.

Google'ın eposta delagasyonu olarak adlandırdığı bu özellik Gmail'in kurumsal şirketleri hedeflediğini ve Facebook mesajlarının Gmail'e rakip olmasının da gerçekçi olmadığını gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.