Google Yeni Telefonu Nexus S'i Çıkardı

Google akıllı telefon pazarına yeni bir Nexus çıkarmayacağını paylaşılmıştı. Ancak zaman içinde işler değişti ve Google'ın yeni akıllı telefonu Nexus S piyasaya sunuldu. Samsung tarafından üretilen Nexus S, görünüşe bakılırsa iPhone 4'e rakip olmaya gelmiş.

Hatırlanacağı üzere Google, Android mobil işletim sistemini piyasaya sunduktan sonra ilk akıllı telefonu olan Nexus One'ı kullanıcılara sunmuştu. HTC ile geliştirilen Nexus One'ın beklenen ilgiyi görmemesi ve Google'ın donanım tarafında yeterli desteği verememesinin ardından Nexus One'dan vazgeçilmişti.

Kararın arkasındaki sebepler bilinmese de Google'ın yeni akıllı telefonu Nexus S, üst seviye özellikleriyle aramızda. Android 2.3(Gingerbread) sürümünü taşıyan Nexus S, 800 x 480 çözünürlükte 4 inç Super AMOLED kapasitif dokunmatik ekrana sahip, Nexus S'in işlemcisi 1 GHz Cortex A8 ve tam olarak aşağıdaki tasarıma sahip.

https://www.youtube.com/watch?v=lxUXulxE5o0?fs=1&hl=en_US

Nexus S'in 5 megapiksel arka kamerasının yanında görüntülü görüşme için de 2. bir ön kamerası bulunuyor. Bu kamera 720 x 480 çözünürlüğünde video çekebiliyor. 3.5mm kulaklık girişi, 16GB dahili bellek ve 512 Mb RAM'de Nexus S'in donanım özellikleri arasında.

Assisted GPS (A-GPS), microUSB 2.0, hız ölçer, ivme ölçer ve dijital pusulanın yanında NFC (yakın alan iletişimi - temassız iletişim) gibi yeni nesil bir teknolojiye de sahip Nexus S'in mobil internet bağlantısı HSUPA (5.76Mbps) ve HSDPA (7.2Mbps) hızlarını destekliyor.

Nexus S Tuşlar

Google Nexus serisi hakkındaki bilgilere Google.com/nexus , videolara Youtube.com/GoogleNexus adresinde göz atabilir, gelişmeleri @GoogleNexus üzerinden takip edebilirsiniz. Nexus S'in şu anda ilk sırada olduğu ve tüm Androidli telefonların listelendiği Google'ın akıllı telefon dizinine de Google.com/phone adresinden ulaşabilirsiniz.

Google mühendislerinin beğenilerini sıraladığı bir video ile de tanıtılan Nexus S'in, iPhone 4'e rakip olabileceğini söylemek elbette mümkün. Ama Google'ın işini bu kez nasıl yapacağı akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. Galaxy Tab ile iyi bir çıkış yapan Samsung'un, Google'ı Windows Phone ile yakın ilişkide olan HTC'nin elinden almış olması da ayrı bir tartışma konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.