Opera Kullananıcıları 150 Milyona Ulaştı

Opera Kullananıcıları 150 Milyona Ulaştı

Opera 150 milyonPopüler internet tarayıcılarından Opera'nın sitesine girenler farklı bir tasarım ile karşılaşıyor. Ziyaretçileri Opera'nın kurucularından Jon S. von Tetzchner'in e-posta kutusu karşılıyor. En üstte ise Opera'nın 150 milyon kullanıcıya ulaşmasını kutladıkları için ofis dışında olduklarını açıklayan bir mail yer alıyor.

Bilgisayarlar ve mobil cihazlarda 150 milyon kullanıcıya ulaşan Opera'nın bu başarısı farklı ve eğlenceli bir şekilde açıklanmış. Nisan ayında 100 milyon kullanıcıya ulaşan tarayıcı Eylül ayında da 140 milyon kullanıcıya ulaştığını açıklamıştı.

StatCounter'a baktığımızda IE, Firefox, Chrome ve Safari'nin altında kalsa da Opera'nın bir yıl içinde tarayıcı pazarındaki payının sadece %0.01 düştüğünü görüyoruz. Bu da Opera'nın istikrarlı bir büyüme yakaladığını gösteriyor.

Global Tarayıcı İstatistikleri

Şu anda Opera 11'i beta olarak kullanıcılarına sunan şirket, Adobe-Apple tartışmasında da iki tarafında haklı taraflarını destekleyen fikirleriyle dikkat çekmişti.

Opera‘nın ürün analisti Phillip Grønvold, Flash desteklemeyen bir ürünün günümüz internetini yakalayamayacağını ifade etmesinin yanında Flash'ın açık kaynak web standardı olmadığını da dile getirmişti. Opera 11 Beta'da yenilenen diğer özelliklerle beraber HTML5 desteği sunuluyor ve Grønvold'un Opera'yı açık kaynak standardlarına yaklaştırdığı görülüyor.

Opera, mobil cihazlarda Opera Mini ve Opera Mobile ile hizmet veriyor ve yeni akıllı mobil işletim sistemlerine de uyum sağlamaya çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.