Jumo.com: Facebook Kurucusundan Sosyal Sorumluluk Odaklı Sosyal Ağ

Jumo.com: Facebook Kurucusundan Sosyal Sorumluluk Odaklı Sosyal Ağ

Facebook'un kurucuları arasında yer alan ve Obama'nın sosyal medya danışmanı olarak ünlenen Chris Hughes, bugünlerde yeni girişimi Jumo ile yeniden gündemde. Sosyal ağlar konusunda uzman olan Hudges'in yeni projesi yardım kuruluşları ile insanları bir araya getiriyor.

Kayıt olurken Facebook hesabının gerekli olduğu Jumo'da insan hakları, fakirlik, çevre, eğitim ve barış gibi alanlarda kar amacı gütmeyen kurum ve dernekler bulunuyor. Kullanıcıların önemsedikleri bir yardım kurumunu yakından takip etmesini sağlayan sosyal ağda bağış da yapılabiliyor.

Chris Hudges - Jumo

Herhangi bir bağış talebinde bulunmayan Jumo, insanların iyi şeylerle ilgilenmesini istiyor. Kullanıcılardan 140 karakterden daha fazlasını paylaşmasını isteyen Chris, şimdilik beklediği ilgiden fazlasını yakalamış görünüyor.

Yardım organizasyonlarının yanında kişileri de takip edebildiğini sosyal ağda anasayfanız şu şekilde görünüyor.

Jumo Anasayfa

Kullanıcılar Jumo'da yalnızca bireysel paylaşımda bulunmuyor, isteyenler Jumo'ya yardım kuruluşu ekleyerek destek toplayabiliyor.

Jumo'da yer alan organizasyonlar, fikir paylaşımlarını Facebook'la da paylaşacak destekçileri bekliyor.

PBS - Jumo

Beta başlangıcı için 6 ay çalışılan Jumo'da çalışacak şanslı kişilere de yer var. Projeyi geliştirmek için fikirlere de açık olan Jumo, değerlendireceği fikirlere de cömertçe 5000 dolar vereceğini duyuruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.