Google'dan Groupon'a 2.5 Milyar Dolarlık Teklif

Google'dan Groupon'a 2.5 Milyar Dolarlık Teklif

Sıradışı büyüme stratejisi ile tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken Groupon hakkında satın alınma söylentileri devam ediyor. Ulaşılan son bilgilere göre lider grup satın alma servisi 2.5 milyar dolara Google tarafından satın alındı.

171 milyon dolar yatırım alan ve kendisiyle beraber milyar dolarlık(?) bir sektör yaratan Groupon, Vator.tv'nin kaynaklarına göre 2.5 milyar dolara karşılığında Google saflarına geçti. Satın alma söylentileri sektörde geniş yankı bulurken, dedikoduları destekleyen bir haber de TechCrunch'tan geldi. Twitter'dan çıkarılan konuşmalara göre Google satın alma yöneticisi üstü kapalı olarak Groupon Ceo'su Andrew Mason'u tebrik ediyor.

Bir süre önce Yahoo tarafından satın alınacağı söylentileri dolaşan Groupon'un değeri 3 milyar dolara ulaşmış ve Yahoo'nun satın alma hevesi de kursağında kalmıştı. Resmi teklifin ne kadar olduğu kesin olarak bilinmese de Yahoo'nun teklifinin 1.7 milyar dolar civarında olduğu söylenmişti.

Satın almalar konusunda bu sene kendini aşan Google, görünüşe bakılırsa tarihinin 2. en yüksek satın almasını yapacak kadar gözünü karartmış. Youtube'a 1,65 milyar dolar ödeyen Google, DoubleClick için 3,1 milyar dolar harcamıştı.

Henüz taraflar satın almayı onaylamasa da geçtiğimiz günlerde Hotpot adında mekanlara yönelik servisini açan Google'ın, yeni yıl bombasını patlattığını kabul edebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.