iPad Sahiplerinin Beklediği iOS 4.2 Çıktı!

iPad Sahiplerinin Beklediği iOS 4.2 Çıktı!

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'un yeni sürümü 4.2 yayınlandı. Özellikle iPad kullanıcılarının uzun süredir beklediği iOS 4.2 ile iPad'ler birden çok uygulama çalıştırma yeteneğine sahip olacak. Multitasking dışında iPad sahipleri birleşik gelen kutusu, Game Center, Uygulama dosyalama, AirPlay ve AirPrint gibi özelliklere kavuşacak.

Yeni sürümle birlikte gelen AirPlay ile iPhone, iPad veya iPod Touch üzerinden AppleTV'lere yayın yapmak mümkün olacak. AirPlay'in, Jobs'un hobi projem dediği AppleTV'nin satışlarını da artıracağı kesin.

Videonun dışında resim ve müzik yayınıda yapılabilen özellik sayesinde, büyük ekrana geri dönüş yaşanacak diyebiliriz. İleriki dönemde oyunlar için de böyle bir yayın yapılabilirse o zaman, AppleTV'yi çok farklı bir noktaya ulaşmış olacak.

AirPrint içinde benzer bir durum söz konusu, mobil cihazımızdan direkt olarak yazıcıya göndereceğimiz dökümanla bilgisayar kullanmadan döküman yazdırmak mümkün oluyor. Kısa bir araştırma yaptığımızda AirPrint'in şimdilik sadece HP e-print destekli yazıcılarda veya kablosuz bir ağda paylaşımda bulunan yazıcılarda kullanılabildiğini öğreniyoruz.

MobileMe üyelerinin kaybolan veya çalınan iPhone'larının bulunması için kullandıkları Find My iPhone uygulaması da iOS 4.2 ile birlikte iPhone 4, iPod Touch ve iPad'lerde ücretsiz olarak kullanılabilecek. Apple'ın uygulamayı iPhone 3GS'lerde sunmaması, şirketin eski modelleri yavaş yavaş dışarda bırakma politikasını 3GS'ler için uygulamaya koyduğunu gösteriyor.

Bu güncellemeyle mobil ürünlerinin işletim sistemlerini eşitleyen Apple, ürünlerine bağımlı kullanıcılar için ortak bir çevre oluşturma amacındaymış gibi görünüyor. iPhone veya iPad sahipleri şu anda iTunes'ta yeni sürümü indirmek istediklerinde yeni bir güncelleme olmadığı şeklinde uyarı alacaklar. Tahmin ediyoruz ki Apple bu gece yeni sürümü Türkiye'de de kullanıma açacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.