Sony Ericsson'un PlayStation Phone'u Ortaya Çıktı!

Sony Ericsson'un merakla beklenen Playstation telefonu gerçek olmaya çok yakın. Ağustos ayında çıkan dedikoduları doğrulayan bir cihaz Engadget tarafından detaylı olarak görüntülendi.

Şimdilik PlayStation Phone olarak anılan cihaz, yüksek ihtimalle henüz tanıtılmamış olan Android 3.o (Gingerbread) ile çalışıyor.  Android OS'un tüm desteğini alan cihaz, kendine özgü bir de Sony Marketi(Sony MarketPlace) bulunduracak. 1GHz Qualcomm işlemci, 512Mb RAM, 1GB ROM ile desteklenen PlayStation Phone'un ekran boyutu 3.7 - 4.1 inç olacağı paylaşılıyor. Ayrıca cihazın oyun kontrollerini sağlayan klavyesinde bir de dokunmatik alan bulunuyor.

Oyun severleri telefonlarının yanında bir PSP taşımaktan kurtarabilecek akıllı telefononun PSX ve PSP oyunlarının ile uyumlu olması bekleniyor. 5 Mp kameraya sahip olması beklenen cihaz 3D oyunların yanında artırılmış gerçeklik için de potansiyeli olduğunu gösteriyor.

Modelin halen prototip olduğu belirtilirken son halinin tasarım olarak daha kaliteli olması gerektiğini açıkça görebiliyoruz. Bu yıla yetişmesi zor görünen cihaz muhtemelen 2011'de piyasaya sunulacak ve bakalım mobil cihaz dünyasını nasıl etkileyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.