Popüler Dosya Paylaşım Programı Limewire Artık Yok!

Popüler Dosya Paylaşım Programı Limewire Artık Yok!

LimewirePopüler dosya paylaşım servisi Limewire hakkında açılan telif hakkı davası nedeniyle tamamen kapatıldı. Artık Limewire yazılımı herhangi bir şekilde desteklenmeyecek ve geliştirilmeyecek.

Amerika'da özellikle yasadışı müzik paylaşımı konusunda baskı gören gören Limewire, kendi ifadesiyle 50 milyon kullanıcının ayda 3 milyar şarkı paylaşmasına imkan tanıyordu. Hakkında çıkarılan kapatma kararını anasayfasından paylaşan servis büyük bir telif ihlaliyle suçlanıyor. Özellikle yasadışı müzik indirilmesi konusunda ciddi hapis cezalarına imza atan Amerikan mahkemeleri, şimdi Limewire'in sebep olduğu zararı hesaplamaya başlayarak kararı sonuca bağlamaya çalışıyor.

Limewire Kapatma Kararı

Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) Amerikan müzik endüstrisi gelirlerinin 1999'da 14.5 milyar dolar iken 2009'da 7.7 milyar dolara düştüğünü gösteriyor ve Limewire'ın kurucusu Mark Gorton dahil olmak üzere kullanıcıların da bu konuda suçlu olduğunu düşünüyor. Milyonlarca kullanıcının bu durumdan nasıl etkileneceği ise henüz belirsizliğini koruyor. LimeWire'dan George Searle da yasaların sadece kendilerine uygulanır olmasından yakınıyor. Jason Herskowitz ise şirketin bulut bilişim ile müzik yayını yapmak adına sona yaklaştığını ifade ederek geleceğe dair bir bilgi veriyor. Yani Limewire'ın yoluna yasal bir müzik servisi olarak devam etmesi mümkün.

Türkiye'de uygulanan yasal süreçlerle daha önce detaylı olarak tartışılan bu konuda, bugün de konuşmak gerekiyor. Hem internet dünyası açısından hem de Türkiye'de ki Limewire kullanıcılarının nereye yöneleceği konusunda fikirlerinizi merak ediyoruz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.