Adobe Air 2.5 ve Adobe InMarket İle Mobil Uygulama Dünyasına Adobe Etkisi

Adobe Air 2.5 ve Adobe InMarket İle Mobil Uygulama Dünyasına Adobe Etkisi

Adobe AIRApple ile devam eden fırtınalı ilişkisi sonucunda Android'e yaklaşan Adobe, Air platformunu güncelleyerek Adobe InMarket'i tüm uygulama marketleri için tek bir merkez haline getirmiş.

InMarket, Adobe'un kendi platformunda geliştirilen uygulamaların, bir çok uygulama marketine dağıtım noktası olacak. Adobe Air 2.5 ise TV için geliyor.

Adobe MAX konferansında tanıtılan Air 2.5, uygulama geliştiriciler için masaüstünden tablet bilgisayalara, mobil cihazlardan TV'lere kadar geniş bir yelpazede uygulama geliştirme imkanı veriyor.

Tablet ve TV'ler denince akla ilk olarak, Galaxy Tab ile çıkış yapan Android tabletler ve Google TV geliyor. Air for Android ile hedeflerini gösteren Adobe, Ağustos ayında bu platform için 7000 geliştiricinin ilgili olduğunu paylaşmıştı.

Android'in dışına bakacak olursak 2011 başında gelecek Samsung SmartTV, Adobe Air kurulu olarak gelecek. HTC, Motorola, Acer ve RIM'in akıllı telefonlarında da Air 2.5 yerini alacak. BlackBerry PlayBook da muhtemel, Air'i kullanan ilk tablet olacak. Yeni sürümüyle çoklu dokunma, konum bilgisi ve hız algılayıcısını da destekleyecek olan Adobe Air için hali hazırda App Store'da yer alan uygulamalar ise şu şekilde gösterilmiş.

Oyunlar

Oyun dışı

HTML, JavaScript, Adobe Flash ve ActionScript programlamaya izin veren Adobe AIR ile ilgilenenler, Air 2.5 SDK'yı ücretsiz olarak indirlebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.