Foursquare 4 Milyon Üyeye Ulaştı

Foursquare Facebook PlacesKonum tabanlı popüler servis Foursquare, 4 milyon üyeye ulaştı. Foursquare'i kabuslarında ise henüz Türkiye'de aktif olamayan Facebook Places var.

Yaklaşık 1.5 ay önce 3 milyon üyeye ulaşan Foursquare, Facebook Places tanıtıldıktan sonra 1 milyon yeni üye kazanmış. 4 milyonuncu üyesini Endonezya'dan alan Foursquare, bir süre önce Facebook Places check-inlerini 5'e katlayarak dikkat çekti. Ancak karşısında 500 milyonu aşkın üyesiyle Facebook var!

Foursquare'i yeterince düşündürecek bir potansiyele sahip Facebook, konum tabanlı uygulamasını henüz tüm dünyaya açmış değil. Facebakers'a göre de Facebook kullanıcılarının sadece 140 milyonu Amerika'dan. Yani Facebook'un Foursquare'i ezmesi an meselesi olabilir. Ancak kullanım amacı olarak birbirinden farklı algılanması ve kullanıcılarının Facebook ile konum bilgisini paylaşıp paylaşmayacağı işin rengini değiştirebilir. Bunun yanında Foursquare'in kendini ne kadar geliştireceğinin de payı var.

Foursquare yöneticisi Holger Luedorf ise küresel hareket ettiklerini, örneğin iPhone ile herkese hitap edemeyeceklerinin bilincinde olduklarını söylüyor. Facebook Places'in Facebook için bir tamamlayıcı olduğunu söyleyen Luedorf, kendi işlerini yaparak hedefledikleri noktaya ulaşmak istediklerini ifade ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.