HP İlk Çıkışını Palm Pre 2 ve webOS 2.0 İle Yaptı

HP'nin satın aldığı Palm ilk meyvesini verdi. Palm Pre 2 ve webOS 2.0 akıllı telefon pazarına yeni bir soluk kazandırmaya çalışacak.

Bir teknoloji firması olarak HP'nin inovatif bakışıyla yenilenen webOS 2.0, hem bireysel hem kurumsal düzeyde kullanıcıları hedeflerken geliştiricileri de yakalamayı hedefliyor. Palm'ın başkan yardımcılarından Jon Rubinstein ise daha güçlü ve çok işlevli bir ürün ortaya koymak istediklerini belirtiyor.

1 GHz işlemci, 5 megapiksel kameraya sahip Palm Pre 2, çoklu dokunmatik 3.1 inç HVGA ekrana sahip. Cuma günü Fransa'da piyasaya çıkacak ürünün diğer özellikleri arasında 16GB bellek, GPS, Exchange desteği, akselerometre, 802.11b/g Wi-Fi, Bluetooth 2.1+EDR ve 3.5mm ses çıkışı var.

Uygulama tarafında şimdiye kadar sunulmadık şeylerin peşinde olan yeni webOS'un çoklu uygulama desteği, True Multitasking olarak adlandırılıyor ve üst düzey bir tecrübe sunmayı hedefliyor. Just Type ile uygulamalara hızlı erişim, HP Synergy ile de Facebook, Google, Microsoft Exchange, LinkedIn ve Yahoo! entegrasyonları webOS 2.0'ın yeni yüzünü çiziyor. Adobe Flash Player 10.1 Beta, VPN ve Text Assist desteği de yeni webOS ile beraber geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.