Sony Ericsson Symbian'dan Vazgeçip Android'e Geçiyor

Sony Ericsson Symbian'dan Vazgeçip Android'e Geçiyor

Android'li telefonların iPhone OS kullanan cihazları geride bırakmasının ardında elbetteki bir çok mobil cihaz üreticisinin Android'i desteklemesi yatıyor. Bu üreticilerden biri olan Sony Ericsson'un şirket sözcüsü Aldo Liguori'nin açıklamasına göre, artık şirket Symbian temelli mobil cihaz üretmeyecek ve Android'e olan ilgisini artıracak.

Şimdiye kadar sadece Xperia X10 ile Android çıkışı yapan Sony Ericsson'un artık Symbian'ı bırakıp Android'e yönelecek olması, rekabetin rengini biraz daha değiştirebilir. Liguori'nin açıklamasına göre Android'li modellere yönelecek olan Sony Ericcson'un, Symbian işletim sistemini sadece desteklemekle yetinmesi ise Nokia'yı düşündürecek bir süreç başlatabilir.

Çünkü Symbian'ı dünya genelinde en yaygın mobil işletim sistemi haline getiren Nokia bu şekilde bir geri çekilmeye ilk kez tanık olmuyor. Samsung ve Motorola da daha önce Symbian'dan çekilmiş ve Android'e yönelmişti. Üstelik Samsung Bada adıyla kendine ait mobil işletim sistemini de çıkarmıştı.

Bir yandan Symbian 3.0 temelli N8'i piyasaya süren ancak diğer yandan açık kaynak temelli Meego'yla ilgilenen Nokia'nın, Windows Phone'u da destekleyeceği yönündeki iddialara bakılırsa Symbian'ın geleceği hiç olmadığı kadar tehlikede.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.