HTC'nin Londra Çıkarması: Yeni HTC Sense, Desire Z ve Desire HD

Özellikle Android ile çıkışa geçen HTC dün Londra'da tek günlük bir etkinlik düzenledi. Nokia World 2010'a muhalif olarak nitelendirilebilecek etkinlikte yenilenen HTC Sense arayüzü ve Desire serisinin yeni üyeleri tanıtıldı. HTC'nin tablet planı için de Tayvan'dan haber var.

Yenilenen HTC Sense:

Londra'da açıklanan belki de en önemli yenilik HTC'nin güncellenen arayüzü Sense üzerine idi. Sense arayüzü bundan böyle kullanıcılarına telefonlarını çalışma ve kaybolma durumlarına karşı uzaktan kilitleme ve bilgileri silme yetkisi verecek. Yeni HTC Sense ile kişiler, metin mesajları, kişiselleştirilen özellikler, arama geçmişi ve veriler de yedeklenebilecek, multimedya içerikleri düzenlenebilecek ve paylaşıma açılacak. HTCSense.com'un da bu kapsamda devreye alınması ve HTC severlere yardımcı olması bekleniyor.

HTC Desire Z:

Geçtiğimiz günlerde T-Mobile G2'yi kendi sitesinde ürün listesine alan HTC Londra etkinliğinde G2 gibi fiziksel QWERTY klavyeye sahip bir model daha açıkladı. Yeni model HTC Desire Z(HTC Vision) olarak adlandırılıyor. Desire Z, yalnızca dokunmatik ekrana sahip HTC Desire'a(1GHz) nazaran daha düşük bir işlemciye(800MHz) sahip ama bazı güncellemeler ile Desire'in önüne geçiyor. Android 2.2, yenilenen HTC Sense arayüzü, 1.5GB hafıza, 512MB RAM ve  800MHz Qualcomm MSM 7230 işlemciye sahip.  HTC Desire Z'nin ekranı ise Desire gibi 3.7 inç büyüklüğünde. 720p video çekebilen 5MP  kamera da Desire'da var olan özellikler.

HTC Desire HD:

HTC'nin Desire serisine eklenen bir diğer model ise EVO 4G ile benzerlik gösteren 4.3 inç büyüklüğündeki HTC Desire HD(HTC Ace). Desire HD, HTC Legend gibi tek parça aliminyum kasadan oluşuyor. Desire HD'nin diğer özellikleri ise şöyle; 1GHZ Qualcomm MSM 8255 Snapdragon işlemci, 1.5GB ROM ve 768MB RAM, çift band HSPA, 720p video kayıt özellikli çift flaşa sahip 8MP kamera. HTC Sense'in yeni arayüzü ve Android 2.2 de yer alacak.

HTC ile ilgi gelen son haber ise Tayvan'lı üreticilerden geliyor. Digitimes'in haberine göre HTC, 2011 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sunacağı Android 3 tabanlı 7-10 inç arası bir tablet hazırlığında. HTC ile beraber RIM, Nokia, Motorola, Samsung ve LG'nin de önümüzdeki dönemde piyasaya sunması beklenen tabletler gerçek olursa teknoloji meraklıları geniş bir ürün yelpazesine sahip olacak. HTC Desire Z ve Desire HD ise bir kaç hafta içinde piyasada olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.