Verizon V Cast Apps Şimdi de Android'e Yöneliyor

Verizon V Cast Apps Şimdi de Android'e Yöneliyor

Yeni nesil mobil işletim sistemleriyle zenginleşen uygulama dünyası rekabetine Verizon da dahil oluyor. Amerikalı operatör bu alanda ikinci girişimini yapmak üzere adım attığını açıkladı.

Geçtiğimiz aylarda V CAST Apps adıyla anılan uygulama marketini ilk olarak Blackberry için açan Verizon'un yeni hedefi Androidli telefonlar. Yeni market için uygulama geliştiricilere bir bülten gönderen Verizon, yaygın müşteri ağı sayesinde bu alanda güç kazanmak niyetinde.

Verzion'un gönderdiği bültende uygulama geliştiricilerden test ücreti alınmayacağı, uygulamaların hızlı bir şekilde onaylanarak kullanıma sunulacağından bahsediliyor ki bu da uygulama geliştiriciler için cazip sayılabilecek teklifler. Verizon, geliştiricilere %70 kazanc bırakırken Network API, Messaging ve aGPS'e erişimi de kullanıma sunacağını da bültende paylaşıyor. Programla ilgili detaylı bilgi ve başvurular developer.verizon.com adresinde bulunuyor.

Bu adımı yorumlayacak olursak mobil dünyanın katma değerinden pay elde etmek isteyenlerin elbetteki sadece mobil cihaz üreticileri olmadığını söyleyebiliriz. Uygulama geliştiriciler, içerik ve servis sağlayıcıları, dağıtım kanalları ve en önemlisi de mobil operatörler bu dünyanın en aktif elemanları. Mobil operatörler için de ses iletişiminden kazanılan gelirin azalması bu tür adımların atılmasını gerekli kılıyor. Ancak bu alanda açılan çok sayıda uygulama marketi örnekleri gösteriyor ki uygulama dünyasında geliştiricilere önem vermek en önemli nokta.

Türkiye'de daha önce Turkcell ve Vodafone'un mobil uygulama yarışmalarını hatırlıyoruz. Uygulama marketi anlamında ise Turkcell'in Turkcell Uygulamalar yapısı gelecekte daha katılımcı bir ağ ile güçlendirilirse özellikle yerel anlamda farklı bir alternatif olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.