SWYPE İle En Hızlı Kısa Mesaj Yazma Rekoru Kırıldı

Yeni nesil mobil cihazların sahip olduğu teknolojiler büyük şirketleri birbirine düşürüyor ancak hiçbiri Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye yetmiyor. Melissa Thompson ise bu teknolojiler sayesinde Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanan bir isim. 27 yaşındaki Thompson, yeni nesil mobil mesajlaşma teknolojisi SWYPE ile rekortmenler arasına girdi.

SWYPE, nümerik tuş takımlarında kelimeleri tamamlayan T9 teknolojisinin mucidi tarafından dokunmatik cihazlara özel geliştirilen bir teknoloji. Oluşturulmak istenen kelimeyi harfler üzerindeki kesintisiz bir hareket ile tanıyan SWYPE Keybord lisanslanan bir teknoloji ancak Android uygulaması olarak ortaya çıkan bir sürümü var. Melissa Thompson da bu uygulama ve bir Samsung GalaxyS ile dünyanın en hızlı kısa mesaj yazma rekorunu ele geçirdi.

Beta süreci kapatılan teknolojinin önümüzdeki dönemde dokunmatik cihazlarda standart olarak sunulması bekleniyor. Swype ile yazma hızının dakikada 45 kelimeye kadar çıktığı öngörülüyor. Aşağıda Swype kullanımına dair bir videoyu izleyebilirsiniz.

Rekoru merak edenler için Thompson'ın dünya rekorunu aşağıdaki metni 25,94 saniyede yazmayı başararak kırdığını belirtelim. Dileyen parmaklarını konuşturabilir. :)

"the razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human"

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.