Apple Ürünlerini Uzaktan Kontrol Etmek İstiyor

Apple Ürünlerini Uzaktan Kontrol Etmek İstiyor

Apple sayısız patent başvurularından biriyle daha dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Amerikan Patent Dairesi'nden alınan patent Apple'ın yeni teknolojik cihazların yönetimini tam anlamıyla ele almaya çalıştığını gösteriyor.

'Elektronik Cihazlarda Yetkisiz Kullanıcı Tanımlaması' olarak adlandırılan patent Apple'a sahibi olduğu elektronik cihazların yetkisiz kullanımda olduğunu tespit etmesiyle cihazın yönetimini ele geçirmesi anlamını taşıyor.

Bu patent kayıp ya da çalınan cihazlar için bir güvenlik önlemi olarak kullanılabilmesnin yanında Apple'a SIM kilidinin kırılması ya da yasal olmayan yazılım güncellemelerinin tespiti halinde yaptırım uygulama hakkı da veriyor. Aynı zamanda ses ve yüz tanıma detaylarının da patente eklendiği belirtiliyor.

Kayıp/çalıntı iPhone'ların MobileMe hesabı ile uzaktan kapatılabilmesi için Find My iPhone adlı bir uygulamayı sunan Apple, söz konusu patenti Jailbreakli ve SIM kilidi kırılan iPhone sahiplerine yönelik hangi derecede kullanacak bilinmiyor. İlgili kullanıcıların bu haberden dahi pek memnun olmayacağını kestirmek zor değil. Operatörler ile işbirliği içinde olacak Apple'ın daha önce iPad'in ortak kullanımda olduğunu tespit ettiğine dair bir haber de yabancı basında yer almıştı.

Görsel kaynak: hallikas

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.