iPad'in tablet bilgisayarlar arasındaki yeri tartışılmaz ancak varsayılan web tarayıcısı Safari için aynı şey söylenemez. Japon ürünü tarayıcı Lunascape, iPad için özel bir sürüm olan iLunascape ile Safari'nin yerini almak istiyor.

iLunascape'in kaynağı Lunascape 3, farklı motora sahip olmasıyla dikkat çeken bir tarayıcı. Internet Explorer'ın Trident, Firefox'un Gecko ile Chrome ve Safari'nin Webkit tarayıcı motorlarını Lunascape üzerinde kullanabilmek mümkün. Yani Lunascape'i Gecko ile kullanırken IE gerektiren bir sayfada Trident'e geçiş yaparak tarayıcınızı değiştirmeden o sayfayı görüntüleyebiliyorsunuz. Aynı şekilde tek bir servis için farklı motorlar üzerinden farklı kullanıcı hesabı açabilirsiniz. Örneğin  2 Gmail hesabı açmak için farklı bir tarayıcı daha açmanıza gerek yok.

Üstün özellikli bu tarayıcının 3 farklı motor özelliği iLunascape sürümünde aktif değilse de, iLunascape iPad için özel olarak tasarlanmış bir tarayıcı ve özellikleri ile kullanıcı deneyimine odaklı görünüyor. Mobil tarayıcılarda çok alışık olmadığımız tab'lı bir arayüz sunan iLunascape, kişiselleştirmeye de oldukça önem veriyor ve kullanıcı aktivitelerini değerlendiriyor.

Japon tarayıcı Lunascape, kendi ülkesinde 15 milyonun üzerinde indirilmiş ve 11 dilde uluslararası açılımını sürdürüyor. iPad sürümü iLunascape de geçen ay çıkış yaptığında 24 saat içinde ücretsiz uygulamalarda zirveye çıkmış ve görünen o ki keşfedildikçe bu popülerite devam edecek.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.