Grup İletişimine Odaklı Mobil Uygulamalar Yatırım Çekiyor

Günümüzde sohbet ve VOIP uygulamalarının popülerliği biliniyor. Mobil uygulamalar arasında da çoklu iletişim uygulamaları almış oldukları yatırımlarla dikkat çekiyor.

İş ve arkadaş çevresinde birden fazla kişi ile anlık iletişimi kolaylaştıran iPhone uygulaması Callvine de bunlardan biri. 20 kişiye kadar arama, 100 kişiye kadar toplu mesajlaşma fırsatı sunan Callvine açıkladığı 4 Milyon dolar yatırım ile dikkatleri bu alana çekiyor. Belirli dakika üzeri grup konuşmalarını ücretlendiren uygulama, mesajlaşmalarda ise bir ücret talep etmiyor. 12 kişilik bir ekiple çalışan Callvine bu alanı bir fırsat olarak görüyor ve kendini geliştirmek için çaba gösteriyor.

Callvine benzeri uygulamalardan TextPlus ise sınırsız metin tabanlı haberleşme sunuyor. Uygulama reklama dayalı bir kazanç modeline sahip ve uygulamayı geliştiren şirketin almış olduğu yatırım miktarı 5 milyon dolar. TextPlus'ın iPad ve Android uygulaması da bulunuyor ve Sms destekli tüm mobil cihazlarda çalışıyor.

TextFree adlı mobil mesajlaşma uygulamasının sahibi Pinger ise 2 etapta toplam 11 milyon dolarlık yatırımın sahibi. Şubat ayında bir milyar mesajlaşmayı aşan uygulama aynı zamanda popüler iPhone uygulamalarıyla da tanınıyor.  Tatango ve 3jam de bu alanda benzer uygulamalar. Mobil reklam pazarının yükselişi göz önüne alındığında bu tür uygulamaların ücretsiz modelde yerel pazarlara ulaşmak için iyi birer mecra olacağı söylenebilir. Bu alanda MessengerFX'in de yatırım aldığını hatırlamak gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.