Apple'ın Magic Trackpad'i Piyasaya Çıktı

Apple'ın Magic Trackpad'i Piyasaya Çıktı

Apple'ın online mağazasında erişemiyorsanız bilin ki bir yenilik geliyor. Daha önce de defalarca olduğu gibi Apple yine online mağazasını kısa bir süre için erişime kapattı ve site geri geldiğinde içeriğinde uzun zamandır beklenen Magic Trackpad de yer alıyordu.

MacBook Pro ile aynı çoklu dokunma özelliğine sahip olan Magic Trackpad'i ister farenin yerine, isterseniz de fare ile birlikte kullanabiliyorsunuz. Magic Trackpad Bluetooth desteğine sahip ve OS X Snow Leopard 10.6.4 veya daha yeni bir işletim sistemine sahip herhangi bir Mac ile birlikte kullanılabiliyor.

Fakat Apple'ın mağazasındaki tek yenilik bu ürün değil.

Apple, 69 dolarlık Magic Trackpad'in yanı sıra iMac serisini de Core i3, Core i5 ve Core i7 işlemcilerle geliştirdi. Ağustos'ta satışa sunulacak yeni Mac Pro'lar da ise gelişmeler daha büyük. Yeni 12 çekirdekli Mac Pro'lar masaüstü bilgisayarın diz üstü bilgisayarlara karşı yenilgiyi kolay kolay kabul etmeyeceklerini göstermiş oldu.

27 inçlik Cinema Display ise Apple'ın yeni sürprizlerinden bir diğeri. Yakında piyasaya çıkacak olan 178 derece görüş açısına sahip ve 2560 x 1440 piksel çözünülürlüğündeki bu dev cihaz masaüstü veya diz üstü Mac'lerle birlikte kullanılabilecek.

Fakat tüm bu yeni ürünlerden en önemlisi en başta bahsettiğimiz Magic Trackpad. Apple'ın büyük önem verdiği el hareketleri ile kumanda etme konsepti, bu yeni cihaz ile önemli bir aşama kaydetmiş oldu. Diz üstü bilgisayarlarda bu konsepte artık herkes alıştı ama masaüstü bilgisayar kullanıcıları da artık bu fırsatla fareyi bir kenara bırakmayı tercih edebilir.

En azından Apple öyle olmasını umuyor. Yine de Magic Trackpad'in Magic Mouse'ı tamamen tarihten silmesi en azından yakın gelecekte pek de mümkün görünmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.