UZMANTV'de Premium Üyeler İçin Reklamsız Video Dönemi Başladı

UZMANTV'de Premium Üyeler İçin Reklamsız Video Dönemi Başladı

UZMANTV bugün itibariyle Reklamsız UZMANTV uygulamasını devreye aldı. Yıllık 19 TL ödeyen üyeler UZMANTV'deki videoları öncesinde yayınlanan reklam videolarına takılmadan izleyebiliyorlar.

Son dönemlerde UZMANTV'de reklam izlemekten şikayet eden kullanıcılar olduğunu biliyorduk, bu uygulama şikayeti olan kullanıcılar için uygun bir çözüm olabilir diye düşünüyorum.

Konuyla ilgili UZMANTV kurucu ortaklarından Ersan Özer'le görüştüğümde ücretli üyelik modeliyle ilgili şunları söyledi:

"Reklamsız UZMANTV" uygulamasında derdimiz para kazanmak değil. Reklam izlemekten şikayet edenlere uygun bir seçenek sunmak istedik. Böylece yıl bazında, çok düşük bir rakam ödeyerek (19 TL) UZMANTV'de video reklam izlemeyecekler. Zaten video dışında da banner reklam yayınlamıyoruz.

Reklamsız UZMANTV ile ilgili detaylı bilgi www.uzmantv.com/reklamsiz-tanitim adresinde mevcut. Bunun dışında şirket premium üyelik paketinin tanıtımı için her videonun altına "Reklam izlemeyin" linki yerleştirmiş durumda. Bu linklere tıklayan kullanıcılar da direkt olarak tanıtım sayfasına yönlendiriliyorlar.

Hali hazırda iPhone uygulaması ile de kullanıcılara videolarını ulaştıran UZMANTV, bu kanaldan henüz reklam yayını yapmıyor. Şu günlerde yenilenme çalışmaları süren UZMANTV Mobil versiyonun yenisi de Eylül ayında yayına alınacakmış. Mobil internet veri transferinden dolayı kullanıcılara yüksek maliyetler doğurmamak için Turkcell'le bir anlaşma yapan şirket, haftalık paketler satarak veri transferini ücretsiz hale getirmeyi planlıyormuş.

UZMANTV cephesinden son bir haber de servisin yakında TTNET'in servisi Tivibu üzerinden yayına başlayacak olması. Ağustos ayı başında devreye girmesi planlanan Tivibu UZMANTV kanalı için ilgili konulardaki videolar birleştirilip 10-15 dakikalık programlar oluşturulmuş.

Kurulduğu günlerden yaklaşık 1 yıl öncesine kadar nasıl gelir elde edeceği tartışılan UZMANTV'nin bugün geldiği nokta takdir edilecek nitelikte. Kendisini klasik bir web sitesi gibi konumlandırmak yerine televizyon kanalı gibi modelleyen şirket bu sayede video reklamlarında da internet sektörü dışında ücretlendirmelerle ilerleyebiliyor. Elbette bu durum ilk yıllarında sabırla içeriğini ve sistemini güçlendiren şirketin, bugün çalışmalarının geri dönüşünü almasına olanak tanıyor.

Reklamsız video uygulaması başarılı olur mu bilemiyorum. Şahsen UZMANTV'de bir video seyredeceksem öncesinde reklam olması beni rahatsız etmiyor. Bu sebeple sadece reklam gidecek diye ücret ödemeyi düşüneceğimi sanmıyorum. Ama şu da var ki, UZMANTV ekibi bunun gerekliliğini görüp bu uygulamayı hayata geçirdiyse, demek ki bizim gördüğümüzden fazlası var demektir ve bu bir gerekliliktir.

Zaten Ersan Özer'in de açıklamasında bahsettiği gibi, UZMANTV'nin reklamsız video uygulaması şirketin gelir elde etmesi amacıyla değil, buradaki kullanıcı sıkıntısını çözmek amacıyla atılmış bir adım. Eğer başarılı olursa bu hem UZMANTV için daha mutlu kullanıcılar edinilmesi anlamına gelecek hem de sektör için yeni bir modelin kabul görmesini sağlayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.