Twitter'dan Grup Alışveriş Tadında bir Hareket: @EarlyBird

Twitter'dan Grup Alışveriş Tadında bir Hareket: @EarlyBird

Uzun süre çok kişinin merak ettiği Twitter'ın gelir modeli giderek netleşiyor. Tahmin edildiği gibi Twitter'ın birincil gelir kaynağı reklamlar olacak. Geleneksel yöntemlerden farklı, yenilikçi reklam uygulamaları geliştirmek için çalışan Twitter'ın bu konudaki ilk resmi adımlarını daha önce sizlere duyurmuştuk. Ardından T.co URL kısaltma servisini de reklam için kullanacağını duyuran Twitter, yeni gelir kaynağı olmasını hedeflediği @EarlyBird hesabını bugün itibariyle resmen kullanmaya başladı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde açılan EarlyBird şu ana kadar sadece bu yeni servisin ne olduğuna dair bir tweet gönderdi ama takipçi sayısı şimdiden 10 bini geçti.

Twitter'ın şu adreste de detaylı olarak anlattığı EarlyBird, reklam anlaşmaları yaptığı firmaların sundukları özel fırsatları duyurmayı hedefliyor. Şu an için kimlerle reklam anlaşmalarına gittiğini açıklamayan Twitter bu hesaptan moda, teknoloji, gezi ve eğlence alanları ile ilgili fırsatları duyuracağını söylemekle yetindi.

Twitter'ın açıklamasına göre kısıtlı bir zaman veya kısıtlı stok gibi sınırlamalara sahip olacak olan EarlyBird fırsatları şu an için sadece ABD ile sınırlı olacak ama Twitter kısa sürede bu servisi küresel hale getirmeyi hedefliyor.

Görünen o ki, Twitter da grup alışveriş furyasının ışıltısına kendisini kaptırmış ve pastanın farklı bir köşesinden pay almaya hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.