Kurumsal 2.0 Başarı Hikayesi: SeraCad

Seracad’i web 2.0 projeleri geliştiren Brandy ve 3 boyutlu çizim programları geliştiren WhiteCad’in Seremiksan için sunduğu Kurumsal 2.0 örneği diye özetleyebiliriz. Başta Seramiksan bayileri olmak üzere, mimarlar, müteahhitler, öğrenciler ve tasarımcılar Seracad sitesine girerek 1.000‘den fazla Seramiksan ürününü kullanarak yapabilecekleri ücretsiz bir 3D programı indirebiliyorlar ve çizimlerini Seracad sitesi üzerinden başkalarıyla paylaşabiliyorlar, yorumlarını alabiliyorlar, çizim yapmakla yetinmeyip "Ayın Projesi" yarışmasında kendilerini gösterip, ödüller kazanabiliyorlar.

Sitenin kullanıcılara ücretsiz araçlar sunması, sosyal araçlar ile monolog bir site değil de diyalog kuran bir site olması Seramiksan’ın bilinirliğine oldukça katkı sağlamış. Siteye ayda ortalama 5.000 civarında çizim yükleniyor ve site sayesinde kullanıcılar hem geri bildirimler toplayarak daha iyi çizimler yapabiliyor hem de kendisi ile aynı alandaki yeni kişilerle tanışma fırsatı bulabiliyor.

Sitenin şu anda 10.000′den fazla üyesi var ve bayiler arasında çizim yarışmasında birinci olmak önemli bir rekabet unsuru haline gelmiş durumda.

Web 2.0 projeleri geliştiren Brandy de, sitenin çizim aracını sunan WhiteCad de bu Kurumsal 2.0 sitesi ile birçok kişiyle tanışma fırsatı ve yeni iş fırsatları yakalamış. Şu anda da edindiğimiz bilgiye göre daha kapsamlı ve çok daha geniş kitlelere hitap edecek bir site üzerinde çalışıyorlarmış. Intel Yazılım Ortaklığı Programı desteği ile çoklu çekirdekli sistemlere optimize etmek konusunda teknik destek alan ve yine bu destek ile yerel PC üreticileri ile biraraya gelen WhiteCad satışlarını da oldukça artırmış.

Özetlemek gerekirse; Kurumsal 2.0 kavramını çoğunuz duymuşsunuzdur, SeraCad buna çok güzel bir örnek olacak gibi gözüküyor. Potansiyel müşterilerle diyalog kurmak, onları biraraya getirmek, işin bir parçası olmalarını sağlamak, ürünü sahiplendirmek, Kurumsal 2.0’ın olmazsa olmazları olarak öne çıkıyor ve SeraCad kısıtlı imkanlarla bunu başarmış gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.