E-kitap okumak için piyasada birkaç farklı cihaz bulunuyor. Bu cihazlar arasında öne çıkan Kindle hala oldukça popüler olsa da, rakiplerin fiyatlarıyla yarışabilmek için Amazon büyük bir indirime gitmeye karar verdi.

Daha önce 259 dolara satılan Amazon Kindle bundan sonra tam 70 dolar daha ucuza alınabilecek. Bu indirme yol açan iki firma ise yayıncı Barnes & Noble ve Apple oldu.

Nook'un sadece WiFi desteği bulunan yeni bir sürümünü çıkartan Barnes & Noble, bu ürünü 150 dolardan piyasaya sürdü. Ardından da daha önce 250 dolara sattığı 3G modelinin fiyatını 200 dolara çekti.

Bu indirimler üzerinde 259 dolara satılan Kindle'ın fiyatını ayarlamaya karar veren Amazon, tam %27 gibi ciddi bir indirime gideren bundan sonra cihazı 189 dolara satacağını duyurdu. Böylece Kindle'ın fiyatı 3G Nook'un da altına inmiş oldu.

Fakat Nook, Kindle'ın indiriminin tek sebebi değil. Apple'ın tableti iPad'in 499 dolardan başlayan fiyatlarla satılması ve Kindle arasında teknik anlamda kelimenin tam anlamıyla bir uçurum olması da yine Amazon'un bu kararını etkileyen önemli bir faktör. Daha önce de %40'lık indirime gitmiş olan Kindle böylece ilk çıkış fiyatına göre toplamda %67 ucuzlamış oldu.

Buradaki en büyük problem, Kindle'ın aslında Amazon için çok da karlı bir ürün olmaması. Amazon'un asıl hedefi Kindle ile çok para kazanmak değil. E-kitap pazarının yaklaşık %60'ını elinde bulunduran Amazon, piyasada daha çok e-kitap okuyucusu olmasını istiyor.

Bu son indirim ile Amazon muhtemelen varolan şartlarda düşebileceği en alt sınıra inmiş oldu. Bundan sonraki olası bir fiyat indirimi, Amazon'un Kindle'ı zararına satacağı anlamına gelebilir.

Her ne kadar indirim oldukça cezp edici olsa da bildiğiniz gibi Amazon 100 ülkede sattığı Kindle'ı hala Türkiye'ye satmayı düşünmüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.