Google Müzik Satışına mı Başlıyor?

Her gün Google'da şarkılar ve şarkıcılar ile ilgili milyonlarca arama yapılıyor. Google da bunun farkında ve elinde tuttuğu büyük potansiyeli görmüş durumda. İddialara göre bu potansiyeli değerlendirmek için gerekli adımları da attı ve online müzik satışı yapmaya başlaması an meselesi.

Wall Street Journal'ın iddialarına göre Google aylardır müzik firmaları ile anlaşmalar yapmak için görüşmeler sürdürüyor ve sadece birkaç ay içerisinde satışlara başlayacak. Görünüşe göre Google'ın bu girişimi ise en çok Apple ve Amazon'u rahatsız edecek.

Aslında Google'ın online eğlence ile ilgisi yeni değil. Arama devi mobil işletim sistemi Android'i piyasaya çıkardığından beri eğlence sektörüne farklı bir gözle bakmaya başladı. Şimdiye kadar gerekli ön çalışmaları yapan Google, artık bir sonraki adımı atmaya hazır gibi görünüyor.

Ama bu alanda önemli rakipleri var. En büyük online mağaza Amazon, internet üzerinden müzik satışının %12'sini gerçekleştiriyor. Fakat Amazon'un tüm çabaları bu alanda Apple'ın iTunes'una yetişmesini sağlayamadı. Online müzik satışının lideri konumundaki iTunes pazarın %28'sini, yani neredeyse üçte birini tek başına yönetiyor.

Google, Amazon'un bile tahtını sallayamadığı iTunes'a gerçek bir rakip olabilir gibi görünüyor. Her gün milyonlarca arama sonucunun yanında yer alacak bir "hemen satın al" bağlantısı şimdiye kadar büyük oranda rakipsiz olan iTunes'u ciddi anlamda zorlayabilir.

WSJ'ın iddiasına göre Google'ın ayrıca önümüzdeki yıl içerisinde hayata geçireceği üyelikli bir sistem ile kullanıcıların şarkılarını internet üzerinde saklamalarına ve Android işletim sistemli cihazları ile diledikleri zaman ve diledikleri yerden erişebilmelerine imkan sağlamayı da planlıyor.

Sizce Google, online müzik satışında Apple'ı geçebilir mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.