EA, FIFA'yı Facebook'a Taşıyor

Facebook giderek oyunlar için ne kadar önemli bir mecra olduğunu kanıtlamaya başladı. Sadece Facebook üzerinde varlığını sürdürerek hayata başlayan Farmville'in ebeveyni Zynga'nın, sadece birkaç kısa yıl içerisinde 4 milyar dolarlık bir değer haline gelmesi de zaten bunun en net örneklerinden biri.

Ama asıl önemli olan Facebook ve benzeri sosyal ağ sitelerinin yeni yetme oyun firmaları için bir heves veya ufak çaplı bir fırsat olmadığını da çok net bir şekilde görüyor olmamız. Yılların oyun devi Electronic Arts'ın bir sosyal oyun firması olan Playfish'i satın aldığını ve sosyal oyunların dünyayı nasıl ele geçireceğini daha önce anlatmıştık.

Ve sonunda Playfish için EA'ın 275 milyon dolarının boşa harcanmadığını ispatlama günü geldi. Bir zamanların ufak girişimi şimdi adı en az Electronic Arts kadar büyük olan FIFA serisini Facebook'a taşıyor.

İlk olarak Şubat ayında Playfish'in genel müdürü Kristian Segerstrale, çok tanınmış bir EA oyunu üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Playsfish'in sosyal oyunlar konusunda ki tecrübesi ile EA'ın sonsuz kaynakları ve marka değeri bir araya gelince ortaya büyük bir şeyler çıkacağını tahmin etmek zor değil.

Beklenen oldu ve Playfish'in EA Sports'un en ünlü oyunlarından FIFA sersini Facebook'a taşıyacak adımı attı. FIFA Superstars adı verilen oyun için EA Sports yöneticisi Peter Moore blog yazısında şunları söyledi:

FIFA oyunlarımız dünyanın dört bir yanında spor için ortak tutkuya sahip hayranları birleştiriyor ve yakında Playfish ile olan ortaklığımız FIFA markasını gelişen Facebook topluğuna FIFA Superstar adlı oyun ile ulaştırma imkanını sağlayacak.

Bir menajerlik oyunu olan FIFA Superstar ile mahalle takımından hallice bir ekibin başına geçiyorsunuz ve yeni oyuncularla kadronuzu zenginleştirerek, antrenmanlar, stadyum geliştirmeleri ile daha iddialı bir hale gelmeye çalışıyorsunuz. Güzel animasyonları, başarılı ara yüzü ile FIFA Superstar ilk izlenim olarak bizden olumlu not almayı başardı.

EA, FIFA Superstar ile yüz milyonlarca oyuncuya ulaşmayı hedeflediğini söyledi. Özellikle Dünya Kupası'nın hemen öncesinde açılan oyun bu kadar iddialı bir hedefe ulaşabilecek mi kestirmek zor ama EA'in daha azıyla yetinmesi de pek mümkün görünmüyor.

Oyuna şu adresten göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.