Nexus One Vodafone İle Avrupa'ya Giriş Yapıyor

Sim kilitsiz satılan Nexus One, Amerika'da pazara çıktıktan sonra dünya çapında merakla bekleniyordu. Avrupa için ilk adım ise Vodafone İngiltere'den gelmişti. Şimdi beklenen gün geldi ve Vodafone UK 30 Nisan'da abonelerini Nexus One ile buluşturuyor.

Şu anda ön sipariş verilebilen Nexus One, aylık 35 £ (yaklaşık 90 TL x 24 = 2160 TL) ödemek üzere 24 aylık kontrat imzalayan Vodafone UK abonelerinin olacak. Amerika'da kontratsız 529 dolara sahip olunan cihaz Vodafone ile 1296 dolara geliyor ancak kontrata aylık her yöne 600 dakika konuşma ve sınırsız kısa mesaj eklenmesiyle Vodafone Nexus One'ı bedava olarak nitelendiriyor. T-Mobile'ın fiyatlarına baktığımızda ise Vodafone'a 'yok canım' diyemiyoruz. Vodafone aynı avantajlara sahip 18 aylık kontratta ise aylık 40£ (yaklaşık 92 TL x 18 = 1650 TL) istiyor.

Vodafone UK, HTC Desire, HTC Legend, Sony Ericsson X10'u da stoklarında bulundururken, HTC Desire için 24 aylık kontratta aylık 30 £, 18 aylık kontratta ise aylık 35 £ istiyor. Google, Vodafone ile Avrupaya açılırken Nexus One sayfalarında Verizon kullanıcılarını Nexus One yerine HTC Incredible'a yönlendiriyor(!).

Vodafone Türkiye'den henüz bir ses çıkmış değil ama bilgi alabilirsek sizinle paylaşıyor olacağız. Kıyaslama yapacak olursak şu anda iPhone 3G 8GB 18 aylık kontratta, Vodafone UK'de aylık 70 TL (30 £), Vodafone TR'de ise aylık 125 TL (54 £). Yani TL bazında yaklaşık %100 fark var, umarız Nexus One için farklı bir fiyatlandırma olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.