Ford, SYNC Teknolojisi ile Mobil Uygulama Arayışında

Amerikan otomobil devi Ford, geliştirdiği SYNC teknolojisi ile yeni nesil araçlarına özel mobil uygulamalar geliştirilmesi için adım attı. Mobil internetin yükselişine ayak uydurmak için araç üzerinden kontrol edilebilir mobil uygulamaların peşine düşen Ford, sunmuş olduğu SYNC API'si ile geliştiricilerden otomobil içinde kullanılabilecek uygulamalar bekliyor.

Bu API uygulamalara araç içinde ses tanıma, ses-metin dönüşümü gibi özellikler sunacak ve mobil uygulamaların araç üzerinden kontrol edilebilmesine imkan tanıyacak. API sayesinde hız, konum, benzin gibi araç bilgileri de uygulamalar tarafından kullanılabilecek.

Teknoloji tarafında Android ve Blackberry ile işbirliği yapacak olan Ford'un tüketici elektroniği alanında yılın en sürpriz yeniliği yaptığı konuşuluyor. Bu alanda geliştirilebilecek uygulamalar ve ilgili kişiler için de Ford, SYNC Mobil Uygulama Geliştiricileri Ağını oluşturmuş. Mobil uygulama pazarının 2012 yılında 4 Milyar dolar olarak öngörülmesi Ford'un bu alanda yatırım yapmasının ilk nedenlerinden biri olarak görülürken, 2015 yılında internete erişiminin 1 numaralı yolunun mobil cihazlar olacağı ve Ford'un bu alandan faydalanacağı da yapılan açıklamada yer alıyor.

Şu anda Pandora, Stitcher ve Orangatame'in geliştirdiği uygulamaların ilk olarak 2011 model Fiesta'da kullanılması planlanıyor. Trafikte geçirdiğimiz zamanı göz önüne aldığımızda bu alanda verimli uygulamalara ihtiyaç duyulacağına şüphe yok. Otomotiv sektörünün de teknolojiye ayak direyeceğini hiç sanmıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.